Lassanya d’espinacs
Aquesta és molt més senzilla de fer que la de carn, però gairebé és tant bona com l’altra.
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 paquet de plaques de lassanya
- 400 o 500gr d’espinacs.
- 200gr de bacó a daus.
- 150gr de pinyons.
- Crema de llet
- mantega
- sal
- aigua
- Formatge per gratinar.
per a la beixamel:
- mantega
- farina
- llet
- sal
- nou moscada.
Elaboració:
Primer de tot, bullim les plaques de lassanya en una olla amb aigua i força sal. Les plaques s’han d’anar tirant poc a poc, d’una en una, sense que l’aigua deixi de bullir. Al cap de 10 minuts de bullir, s’escorren i es deixen en aigua freda fins que muntem la llassanya.
Bullim els espinacs durant 8-10 minuts amb aigua i sal. Els escorrem ben bé perquè absorbeixen molta aigua.
En una paella, hi tirem una nou de mantega per fregir-hi el bacó. També hi tirem els pinyons per deixar-los ben torradets. Quan tinguem els espinacs ben escorreguts els afegim al bacó i els pinyons i remenem bé per aconseguir una barreja homogènia i que els espinacs s’impregnin del sabor del bacó fregidet. Llavors hi tirem la crema de llet i remenem bé.
Preparem la beixamel i ja podem muntar la llassanya.
En una font per posar al forn hi tirem primer una fina capa de beixamel. Després una altra capa de plaques de lassanya i a sobre els espinacs i més beixamel. Al damunt una altra capa de plaques de lassanya, espinacs i beixamel. Al damunt de l’última capa de plaques de lassanya hi posem la beixamel que ens queda, el formatge per gratinar i unes nous de mantega ben repartides.
Ho gratinem al forn durant 10 minuts i ja podem servir-ho.
Segur que us queda boníssima.
Gràcies per la recepta 🙂