jump to navigation

Sípia amb mandonguilles

Un plat que combina perfectament la tradició culinària catalana, amb sofregits i picades, i la manera de rostir dels plats mariners que tant bon resultat dóna a qualsevol plat de cuina marinera.

Ingredients (per a 4 persones):

Elaboració:

En una cassola amb una miqueta d’oli sofregiu la sípia neta i tallada a trossos mitjans. Quan estigui ben daurada, la reserveu. En el mateix oli de fregir la sípia prepareu un sofregit amb la ceba tallada a juliana ben fina i el tomàquet ratllat o trinxat a ganivet sense pell. Si veieu que fa falta més oli, n’hi tireu. Tireu-hi un polsim de sal i una culleradeta de sucre. Ho deixeu a foc no gaire fort fins que el sofregit hagi adquirit una consistència homogènia, remenant de tant en tant. Quan ja estigui fet, hi torneu a afegir la sípia i ho mulleu amb una mica d’aigua per fer-lo bullir tot junt uns deu minuts més.

A part, prepareu les mandonguilles barrejant la carn de vedella i de porc, dos alls trinxats molt petits, el julivert també trinxat, sal i un ou. Quan la massa estigui llesta, en feu les mandonguilles i les arrebosseu amb farina abans de fregir-les. Quan les tingueu totes fregides, les tireu a la cassola de la sípia i ho feu coure tot junt uns 15-20 minuts.

Quan faltin 10 minuts per apagar el foc, prepareu la picada amb un gra d’all, una mica més de julivert i les ametlles torrades i sal. Deixateu-la amb una mica de vi moscatell i tireu-la a la cassola.

Quan ja hagi bullit, apagueu el foc i deixeu reposar mentre feu el “vermutillo”. Ho podeu acompanyar amb una mica d’allioli.

Apa, que us aprofiti.

Comentaris»

1. Marttuki - 28 març 2013

moltes gràcies per la recepta, jo en lloc de moscatell hi he posat malvasia de casa però és bonissim.

2. Ignacio - 26 maig 2012

¿Para que era el pan remojado en leche?

Xavi - 27 juny 2010

Ups! Ho sento, Pilar. Ja ho corregeixo i gràcies per la correcció!

3. Pilar - 25 juny 2010

En català no és diu dent d’all, són grans d’all

Xavi - 19 juny 2010

Estàs segur@? Vols dir que el sabor de la canyella s’hi diu? No ho he sentit mai, però anoto el comentari i segur que faré la prova. Ja us diré.

4. andreas - 19 juny 2010

les pilotilles amb canyella i la pilota de la escudella també

5. andreas - 19 juny 2010

les pilotilles amb canyella

Xavi - 26 setembre 2009

Hola Joanra,
És cert que si vols li pots posar una mica de xocolata. Nosaltres en posem quan fem sípia ofegada. A les mandonguilles no ho he provat, encara….

Salut

6. JOANRA TRULLEN - 26 setembre 2009

un dels plats que identifican la nostre cuina sens dubte!!.si li poseu una mica(molt,molt poquet) de xocolata negra el resultat es espectacular.
BON PROFIT FAMILIA!!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: