jump to navigation

Esperança escocesa 16 Mai 2007

Posted by Xavi in General.
trackback

Sembla que en els últims temps les coses no van gaire bé per als unionistes anglesos. Reeben cops per totes bandes. Primer van veure’s obligats a formar govern amb el Sinn Féin de Gerry Adams i ara veuen com per primmera vegada un partit independentista escocès l’SNP (Scotish National Party) arriba al govern del Parlament d’Escòcia encara que hagi de governar en mminoria.

Les semblances entre el que passa a Escòcia i el que passa a Catalunya són, si més no, curioses. Com curioses són les semblances entre el coonflicte d’Irlanda del Nord i el del País Basc. Allà, els Laboristes, aquí PSC-PSOE. Allà els Demòcrrata Liberals, aquí Convergència Democràtica i Unioó Democràtica. I entremig, els Independentistes i els Verds, fent la viu-viu, com qui no vol la cosa fins que han aconseguit el seu proppòsit. Governar. Potser els Independentistes i els Verds d’aquí haurien dee prendre nota i deixar-se ja d’una vegada perr totes de seguir-li el joc als “federalistes espanyols” i als “regionalistes cataalans” que no tenen el que s’ha de tenir per dir les coses pel seu nom.

Que n’aprenguin dels escocesos i dels irlandesos. Que comencin d’una vegada a trebballar per la sobirania del nostrre poble i no per fer el paaperina encalççats a les cadires del govern dient “si a tot” i empassant-se els marrons que els caauen de Madrid amb l’excusa que no s’hi pot fer res més. Sí que es pot ferr més. No ens cal un Estatut merdós. Ens cal un Estat ben fort, construït des del món civil, des de les classes populars, de ttal manera que els polítics es vegin obligats a creure i a respeectar als qui els donem la confiança per gestionar-nos.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: