jump to navigation

Armes contra la humanitat 17 Mai 2007

Posted by Xavi in Actualitat.
trackback

És molt preocupant sentir notícies com la que publiquen avui la majoria de diaris: a l’estat d’Illinois, la policia ha concedit una llicència d’armes a un bebé d’11 mesos! És una barbaritat, oi?

Però sembla, segons les declaracions publicades al “The Chicago Sun Times” pels familiars implicats i fins i tot pels portaveus de les forces públiques, que no n’hi ha per tant, que tot és molt normal i, sobretot, “legal”. A qualsevol portal de notícies podreu llegir els detalls. Detalls frepants com aquestes paraules dites pel pare de la criatura: “Estic encantat que hagi aconseguit el seu permís, perquè és un complement adorable per al seu àlbum de fotos infantil“.

No paro de preguntar-me què ens està passant. En un web on es defensa la tinença lliure d’armes es compara els EEUU amb Suissa, on pel que sembla també és fàcil aconseguir una pistola o escopeta i fer pràctiques de tir. Es veu que allà no mor “molta” gent per culpa de les armes de foc (com si això fos bo). Potser deu ser perquè el nivell de vida de Suissa no és el mateix que el dels Estats més pobres dels EEUU. Potser també pequè el nivell de fracàs escolar a Suissa no és el mateix que a Illinois. O potser també perquè a Suissa arreglen les coses d’una altra manera, que amb armes de foc.

El que és clar és que com més armes hi ha, més probabilitats de fer-les servir. Ara fa uns mesos, a casa nostra es va disparar l’alarma social per culpa de les bandes de lladres de l’Europa de l’Est que actuaven amb nocturnitat i violencia extrema. Molts van aixecar la veu inconscientment, (molts d’ells contertulians respectables de mitjans de comunicació més aviat seriosos) en favor d’algun tipus de justícia marrollera i del dret a defensar-se en igualtat de condicions. Doncs bé, està més que demostrat que tenir armes a casa no intimida cap lladre que et vulgui robar. Al contrari, si el lladre sap que tens armes per defensar-te entrarà a casa teva encara amb més violència contra tu per evitar que les facis servir. Si això és de calaix!

I si no, perquè vols una pistola? Per matar a un pobre desgraciat que et robi la cartera per aconseguir diners per drogar-se? O per disparar contra un moro que no t’agrada i que tu creus que és sospitós? En realitat, darrera de tot això hi ha altres coses que la seguretat. Crec que la seguretat és només una excusa. Les autèntiques raons són els defectes de la humanitat.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: