jump to navigation

Una altra oportunitat perduda 6 Juny 2007

Posted by Xavi in Actualitat.
trackback

ETA declara finalitzat l’alto-el-foc a partir de les dotze d’aquesta nit en un comunicat enviat al diar Berria. Una veritable llàstima, una altra oportunitat perduda. Ara, com sempre, toca trobar culpables i responsabilitats, però el problema continuarà sense resoldre’s no sé quan temps més.

Durant els quinze mesos que ha durat la treva (llegir notícia), l’Estat espanyol ha jugat a enganyar als seus ciutadans, sobretot als bascos (o potser ells ja s’ho esperaven), fent veure que el procés de pau anava endavant, que es feien grans sacrificis per aconseguir que la situació política del País Basc arrivés a un punt on la violència al carrer i l’ús de les armes fos un mal record. Però en realitat només era un joc. Un joc per acontentar a quatre progres espanyolistes que necessitaven una mica de neteja de consciència, la justa per poder dir que ho han intentat, abans de tornar-se a convèncer que amb els bascos no hi ha res a fer. En canvi a Catalunya ja tenen en Montilla i el seu sèquit (llegeixi’s Montilla-Mas-Carod, perquè en Saura no ha pintat mai res) controlant la situació i aplacant qualsevol sublevació independentista pujada de to.

Una veritable llàstima perquè mentre continuïn morint innocents, mentre es segueixi torturant o extorsionant, els únics que tindran arguments vàlids seràn el fatxes peperos i els assassins que han construit un món simbiòtic que arrossega a tothom per nassos.

Una cosa més: si els abertzales bascos haguéssin aconseguit que les eleccions municipals no fossin vàlides per qualsevol incident o motiu, tothom hagués posat el crit al cel titllant-los d’antidemòcratics. En canvi, l’Estat no ha deixat concórrer a les urnes a formacions polítiques utilitzant una llei de tarannà medieval absolutista i aquí no només no passa res, sinó que la immensa majoria de poders fàctics ho recolzen constantment sense ni tan sols qüestionar-s’ho.

Una autèntica llàstima. Una altra oportunitat perduda. I jo em pregunto a mi mateix: A qui li importa realment el que li passa a la gent a Euskadi? Qui vol solucionar-ho? No ho sé, la veritat és que no ho sé.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: