jump to navigation

De mal en pitjor… 9 Juliol 2007

Posted by Xavi in Actualitat, General.
trackback

Sembla que les coses per a ERC (ah no! que ja no som ni republicans, ni catalanistes; ara només som “esquerra”!) van de mal en pitjor. I no només a nivell nacional, no. Sembla que Vilanova és un mirall del que passa a tot el territori. Jo des d’aquí vull donar suport a l’Ester Pàmies, una de les persones més compromeses amb Vilanova i el catalanisme que conec.

Però anem a pams. Primer de tot, m’assabento que el meu fins llavors idolatrat Puigcercós, per no perdre posicions en la cursa pel relleu de la presidència, se li acut la gran bajanada: obligar els mestres a parlar català a l’hora del pati. Que s’ha begut l’enteniment? Des de quan els catalans obliguem ningú a parlar la nostra llengua? Que no és d’això del que ens queixem? Voleu que els mestres parlin en català al pati? Doncs tanqueu les fronteres, expulseu tots els immigrants que no l’entenguin, reeduqueu als qui no el parlen i llavors pengeu-vos una esvàstica a la solapa o una àguila imperial de braçalet. No, aquest és el camí equivocat. Suposo que ha estat una pulsió deguda a l’estrès que li provoquen en Carretero i els altres, més disposats a defensar Catalunya amb dents i ungles, com soldats de Pere III.

I aquí, a Vilanova, què hi passa? Doncs que s’ha destapat la capsa dels trons. Per fi algú ho diu clarament. En Tomàs, en Montoliu i l’Adelaida Moya estan arrapats a les cadires. El pitjor de tot, és que això no és nou. No. Això ve de molt lluny. Que jo recordi, en els últims 6 anys sempre hi ha hagut qui li ha fet ombra i sempre, sempre, se’ls ha tret del damunt. Com ho fa? Molt fàcil. Només li ha calgut apel·lar als bons resultats d’ERC a l’any 99, quan van treure dos regidors i van entrar a govern. I ningú dins del partit ha estat capaç de fer veure a la resta dels militants que això no és suficient. Almenys ningú amb prou força social. Ara, després de la segona desfeta consecutiva, diu que potser és hora que hi hagi un relleu d’aquí a 4 anys, quan qualsevol persona amb dos dits de sentit de la responsabilitat hauria dimitit de forma irrevocable. Però en comptes d’això, l’Àlvaro es converteix en el regidor amb més càrrecs, l’Adelaida continuarà fent una feina que alguns encara no hem vist, i en Montoliu serà contractat com a tècnic a Urbanisme. Si això no és arrapar-se a la cadira…

I després llegeixo al Diari de Vilanova que en Tomàs diu que no acumula càrrecs només pel currículum, sinó que diu literalment “el que volem és tenir la capacitat suficient per executar els punts del nostre programa electoral en col·laboració amb els altres socis del govern.” Ah, si? Passem llista:

  1. President de l’Àrea de Cohesió i Identitat.
  2. Director de la regidoria de Desenvolupament Local.
  3. Director de la regidoria de la Societat de la Informació
  4. Director de la regidoria de Promoció de la Ciutat.
  5. Director de la regidoria d’Agermanaments.
  6. Director de la regidoria de Llengua.
  7. Responsable de la regidoria de Joventut.

O sigui, res de res. Per cert, què és la regidoria d’Agermanaments? Tenia entès que en qüestió de llengua els ajuntaments no tenen cap tipus de competència, ni política ni jurídica. Cohesió i identitat? Desenvolupament local? Promoció de la ciutat, o sigui festes, festejos i fires. A qui volen enganyar, si us plau? Com sempre venen fum.

I això de la contractació del Montoliu com a tècnic… amb tots els respectes cap al Montoliu em sembla una decisió vergonyosa que demostra fins a quin punt els interessa la ciutat. Just fins quan comencen a omplir-se les butxaques amb sous que molts de nosaltres no podem ni somiar.

Per tot això, perquè ja era hora que algú s’atrevís a explicar la veritat, dono tot el meu suport a l’Ester Pàmies i que aquest humil lloc sigui un homenatge a la feina i els esforços que ella ha fet pel partit i per Vilanova que molts no només no han fet, sinó que han posat pals a les rodes perquè les coses no funcionessin com haurien de funcionar.

Un petó Ester.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: