jump to navigation

Política escombraria 25 Juliol 2007

Posted by Xavi in Actualitat, Reflexions.
trackback

Si us pensàveu que passaria per alt l’assumpte “Montoliu” aneu llestos, és que no em coneixeu prou. És clar que tampoc vull fer llenya de l’arbre caigut i contra la persona no hi tinc res en contra (ah, no?) així que em cenyiré a parlar del fet en si, no dels qui ho han fet.

film-terror.jpg

Durant aquests últims dies s’ha escrit molt sobre el tema, tant al Diari de Vilanova com als diversos fòrums virtuals que cobreixen l’actualitat de la nostra estimada ciutat. I no tot és justificable; hi ha molta demagògia. Jo sempre he cregut que parlar malament dels polítics era molt fàcil (és clar que per alguna cosa deu ser…)  i, al contrari, parlar amb propietat, amb coneixement de causa i amb la informació necessària per a poder adoptar una posició coherent, era molt més difícil. Entre altres coses perquè la política, els polítics, estan molt allunyats de la resta de ciutadans en general i això fa que els tòpics siguin el recurs més comú i utilitzat per parlar tant de política com dels polítics.

Però al cap i a la fi, estem parlant de persones, com tu i com jo. I creure que un polític és dolent pel sol fet de ser-ho és un apriorisme equivocat, i de vegades ofensiu. El que passa és que tampoc s’ha donat el cas que un polític es comporti honestament i per això surti a totes les portades dels diaris. M’enteneu, oi?

I dit això, anem al tall. I com diria el soldat de’n Trinxeria quan matava francesos: “segueu arran que la palla va cara”.

Quan em vaig assabentar del que s’estava coent durant el període de pactes postelectorals no em vaig sorprendre gaire. Estava cantat que ERC tornaria al govern, perquè, entre altres coses, si no haguessin entrat, el discurs fins ara adoptat de tripartidisme=bon govern amb el que els socialistes han justificat la defenestració de Convergència de la majoria d’institucions d’aquest país, hagués quedat anul·lat. Si fa dos dies deies que el millor que podria passar era el tripartit, no pots, a la mínima de canvi deixar a un dels socis fora i dir que és millor el bipartit (clar que només amb ICV hagués estat com governar en solitari i res més).

A més, estic convençut que aquest gest de bona voluntat per part de l’Helena i la cúpula socialista ha quedat ben guardat al sac dels favors per tornar. Però això ja ho veurem més endavant.

Però al veure de quina manera tan descarada, tan barroera, tan mancada de respecte per la resta de vilanovins, i execrable, han posat al Muntu de “càrrec eventual” al departament de Serveis Viaris m’ha dolgut a l’ànima. Jo no reconec aquesta manera d’actuar. No sé qui ha estat capaç d’exigir una cosa així en una negociació que, en principi, ha de tenir com a objectiu últim i prioritari la formació del millor govern per a una ciutat (que no oblidem, no és només un grup d’edificis, sinó un col·lectiu de persones, en aquest cas 60.000 persones).

És vergonyós perquè és evident que aquesta mesura no només no beneficia a la ciutat sinó que la perjudica en tant que es converteix en un cost econòmic gens menyspreable.  I guanyar diners d’aquesta manera es pot comparar amb l’estafa. I posaria la mà al foc que el/la responsable d’això és algú que no té gaires miraments alhora de fer coses així. M’explico o no? No? Vull dir que estic segur que la persona que ha defensat aquesta decisió ha de ser algú a qui no li importi gaire el qüestionament ètic d’això potser per mimetisme, potser perquè ja estigui acostumat a veure-ho.

De tot, el que més mal em fa és la impunitat amb la que es poden fer coses així. Perquè ho podem criticar tant com vulguem, que demà en Montoliu continuarà anant a l’Ajuntament a escalfar la cadira, i així durant els propers quatre anys.

La CUP, ha renunciat a tenir càrrec de confiança. Algú en parla? No és això més honorable que col·locar algú en un lloc de treball públic? A més, l’Ajuntament donarà a cada grup municipal 6.000€ (senyal que a algú se li ha anat la mà en la campanya electoral) i també hi renunciaran. No és això un acte digne de fer públic i de noticiar fins que tothom ho sàpiga? Però, amb la impunitat dels polítics de fer el que vulguin també hi juga el paper dels mitjans d’esbombar només la porqueria que generen.  És un cercle viciós que no s’acaba mai.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: