jump to navigation

N’hi ha que encara aguanten! 6 Agost 2007

Posted by Xavi in General.
trackback

Durant aquesta Festa Major he pogut constatar una cosa: als 31 estic més aprop dels 40 que dels 20.

I encara més quan veig com n’hi ha alguns que encara aguanten estoicament. Aquí teniu algunes fotos de com els nostres amics han passat aquesta festa major 2007. A tots ells la meva enhorabona!

http://picasaweb.google.es/xavirosetbatlle/LaFestaMajorDelsNostresAmics

Anuncis

Comentaris»

1. Xavi - 7 Agost 2007

Si, Oskar, si… I no només cada dia és el mateix de cada any, sinó que els components dels balls dels cercaviles també són els mateixos. I ja fa molts i molts anys que aquest debat és al carrer, però mai ningú s’ha atrevit a plantejar-lo seriosament, tant per la Festa Major com per Carnaval.

Tots els vilanovins (almenys els que ens hi sentim) fardem de que el nostre Carnaval és el millor del món perquè és el més participatiu (tot i que últimament hi ha massa carrosses com la de La Collada, el Tacó o la Confraria de Pescadors més a l’estil de Rio que d’aquí!) però, en canvi, la Festa Major és un món tancat, un claustre sagrat massa reclòs en la uniformitat religiosa.

Hem de tenir en compte que totes menys una de les cercaviles que es fan tenen origen o final a l’Església de Vilanova. I tots els Balls Populars de la Festa Major homenatgen a les autoritats que en cada cercavila precedeixen o tanquen la processó. Això ha de canviar. Està bé que una cercavila es faci en homenatge a la Mare de Déu de les Neus, que les autoritats es pavonegin lluint medalles i bares. Però amb una n’hi ha prou. Les altres haurien de servir perquè la gent, els nens, els joves, visquin la cultura popular de prop, que sigui abastable i tangible, no només per veure-la passar.

Potser d’aquesta manera aconseguiríem que la Festa Major no fos només un acte obligatori sinó una atractiva oportunitat de disfrutar de la nostra cultura.

2. Oskar - 7 Agost 2007

Jeje, no faré més comentaris sobre l’edat però sobre la Festa Major sí que en faré alguns.
Trobo que es fan massa cercaviles amb els mateixos components: colles de foc i balls blancs. Surten en dos dies un munt de vegades i els components acaben destrossats. A més a més, tampoc crec que sigui massa atractiu pel públic veure el mateix tots els dies i el llarg que es fa, per la quantitat d’integrants del cercavila com pels espais que es fan entre colla i colla. Crec que seria millor o bé que hi hagin diferents cercaviles amb diferents balls i colles o fer-ne un parell i prou.
Respecte als nostres col·legues que partricipen estoicament d’aquests actes val a dir que cada vegada els costa més aguantar; ara que diran, i amb raó, que és molt fàcil dir això des de la barrera.
Enguany, una de les coses que no m’han agradat de la Festa Major és la música, referida als concerts que no eren de pagament.
Com ja vaig comentar en un comentari anterior, jo no hagués portat la Fundación Tony Manero al Manani, i més quan només fa dos anys que van tocar a Vilanova per la Festa Major també.
D’altra banda, els dj que van posar a la plaça de la vila el diumenge a la nit i a la del mercat ahir mateix van deixar molt que desitjar. Els del dissabte perquè els que van punxar tots anaven del mateix pal, jo hagués mirat de portar dj d’estils diferents, i variat. Els del dilluns, fins que vaig marxar, molt malament. Era revival, d’acord. Però entre que els saltava cada dos per tres el cd quan les “gogos” ballaven i saltaven a l’entarimat i que posaven una cançó de cada any i amb una tria bastant dolenta, doncs déu n’hi do!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: