jump to navigation

D’esquerres? de què! 16 Setembre 2007

Posted by Xavi in Actualitat, Reflexions.
trackback

Aquesta sí que és bona! Segons el diari El País, el govern espanyol es planteja donar ajudes a aquells que no poden pagar la hipoteca per culpa de les pujades del tipus d’interès, a més també, d’ajudar als joves que hagin de pagar un lloguer molt alt i no puguin arribar a final de mes (amb la condició de tornar els calés quan les coses els vagin millor…).

Molt bé, home, molt bé! I quina serà la propera, eh? Faran que els promotors immobiliaris no paguin tants impostos per rebaixar la tensió de la bombolla? O eximiran als directius de banca de pagar peatges a les nostres autopistes per compensar que en comptes de 2 bilions d’euros anuals en guanyin 1,5 per culpa del baix nivell adquisitiu dels immigrants?

Aquest nivell de liberalisme econòmic em sembla insultant. És que tot està ben podrit! O sigui, que en comptes de criminalitzar l’especulació o intervenir legalment des del govern central per aturar les pujades dels tipus d’interès (que no deixa de ser una especulació econòmica institucional) ajuden amb diners a la gent que no pot pagar la hipoteca perquè els que li han venut puguin seguir xuclant-los la sang descaradament sense cap tipus d’escrúpol ni de mostra de sensibilitat social. I diuen que donaran diners (o ajudes fiscals) als joves que no poden pagar el lloguer en comptes de posar un preu màxim legal als pisos de lloguer. És tot una gran tifa.

Per què ningú s’atreveix a fer lleis d’accés d’habitatge que de veritat serveixin per garantir el dret universal de l’habitatge a la gent? Per què no es limita d’una vegada per totes l’especulació fent que això no sigui un negoci rentable?

És tan senzill com condicionar el valor del pisos a la renda familiar (tant de compra com de lloguer), i el benefici que el banc guanyi en la hipoteca ha de ser proporcional o com a màxim al de l’IPC, per molt que els tipus d’interès fluctuïn. Així ningú voldria fer negoci amb un dret universal, i molt probablement el nostre territori no es veuria devorat acarnissadament per construccions com les que s’han fet als Colls del Garraf, o a qualsevol punt de la Costa Brava.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: