jump to navigation

Bunyols de Quaresma 7 febrer 2008

Posted by Xavi in Comentaris insignificants, General.
trackback

Us preguntareu perquè he penjat aquesta recepta en aquesta pàgina i no a la de gastronomia raonable, què és on li toca. De fet, allà també hi és, però volia donar-li a aquesta entrada un valor afegit.

bunyolsquaresma.jpg

Per a mi, aquest és un record per una persona que ha significat molt en la meva vida, a qui trobo a faltar més del que ella es podia imaginar que ho faria. Espero fer-li un homenatge a una dona que em va fer viure coses belles, de qui vaig aprendre a estimar de veritat, de qui em va costar molt acomiadar-me. Voldria que quan llegiu aquesta recepta, o quan la feu a casa vostra, penseu quin tipus de persona pot comparar-se amb una cosa tan dolça i bona com aquests bunyols flonjos i ensucrats. I si us ve algú al cap, no dubteu a fer-li saber.

Ingredients:

  • 1/4 de litre d’aigua
  • 125gr de farina
  • 100gr de mantega
  • 3 o 4 ous
  • oli d’oliva
  • sucre
  • sal

Elaboració:

En primer lloc, posem a desfer la mantega en un cassó amb el quart de litre d’aigua i un pessic de sal remenant amb un batedor. Quan l’aigua arrenqui a bullir, hi tirem tota la farina i remenem fins que es formi una pasta consistent que es desenganxi del cassó.

Ho traiem del foc i hi tirem un ou sencer. Remenem amb una cullera de fusta fins que l’ou queda ben amassat amb la pasta que es torna a desenganxar del cassó. Repetim l’operació amb la resta dels ous, d’un en un. Si els ous són prou grossos no farà falta que n’hi posem quatre. Ho sabrem quan, remenant, la pasta es queda enganxada a la cullera i costa de baixar. I aquesta és la pasta que utilitzarem.

Després, quan la pasta ja esta elaborada, posem una paella o una fregidora amb força oli d’oliva no massa calent per fregir els bunyols. Si la massa està ben feta, els bunyols s’inflaran i s’aniran donant la volta tot sols.

Un cop daurats, els traiem de la paella i n’escorrem ben bé l’oli amb paper de cuina o en una escorredora. Finalment, els cobrim de sucre o els farcim de crema pastissera, com preferiu.

Espero que gaudiu tant d’aquest bunyols com jo els he disfrutat. BN.

Advertisements

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: