jump to navigation

Contradiccions a la xinesa 19 Març 2008

Posted by Xavi in Actualitat, Reflexions.
trackback

L’altre dia sentia al telenotícies que un corredor etíop, Haile Gebreselassie, dues vegades campió olímpic dels 10.000m i rècord mundial, no correria la marató dels jocs olímpics de Beijing 2008 perquè l’alta contaminació ambiental podria ser perjudicial per a la seva salut. I en veu baixa, pensava: Com és possible que alguna persona del COI hagi adjudicat un aconteixement tant important a nivell mundial com uns jocs olímpics a un país com la Xina. És incomprensible. Com deia en Jordi Sánchez a Plats Bruts, “el que no sabem i el que no volen que se sàpiga!”.

Jo no acabo d’entendre com un país que vulnera sistemàticament els drets humans, que no mostra cap tipus de respecte en absolut per l’individu en se, que s’ha convertit en una potència econòmica mundial a costa del sofriment inhumà de la seva població, de l’explotació, de l’esclavatge, de la expropiació forçosa de terres, cases i bestiar, que acapara els nivells de contaminació més alts de tot el planeta Terra, pot ser haver-se convertit en un autèntic gegant com ho ha fet Xina, que mentre decideix si construeix el sisè parc temàtic Disney del món o no, va organitzant copes del món de futbol o jocs olímpics. Què ens està passant?

Hi ha algú capaç de respondre a aquesta pregunta? Algú em pot dir com pot quedar impune la descarada i repugnant manipulació de la informació i censura que l’aparell propagandístic xinès està cometent i aquí no passa res? On són els defensors de l’ordre mundial ara? Deuen estar enfeinats construint mansions i palaus per als xeics àrabs que s’han repartit l’Iraq desprès de la invasió (no sense abans haver pagat el seu preu en petroli).

Està molt clar que cap país del món donarà suport als tibetants que lluiten per la seva llibertat contra un règim ferotge que els aniquila físicament i cultural. És cert que els xinesos han fet arribar el tren fins al Tibet. Però amb l’única finalitat que la regió es pugui omplir més ràpidament d’empresaris pekinesos que monopolitzen el creixement econòmic del país. Els xinesos es fan cada cop més rics i els tibetans cada cop més pobres.

És una vergonya el que està passant. Jo no sé a on anirem a parar. Ja no es pot confiar en res en aquest món. Cap altra força mundial és capaç de fer res contra els interessos econòmics. La cobdícia humana ens està destruint.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: