jump to navigation

25 anys de festa, cultura i timbals 28 Juliol 2008

Posted by Xavi in General.
trackback

Aquest cap de setmana els tabalers del Drac de la Geltrú han celebrat els seus primers 25 anys de bagatge per places i llocs de Catalunya amb un espectacular acte a Vilanova amb moltíssimes colles de tabalers i “tocatimbals” de Catalunya i part de l’estranger.

Dalt de l’escenari, els Tabalers tocant velles melodies, em portaven a la ment deliciosos moments viscuts amb el Drac, moments màgics que començaven gairebé sempre amb un toc de timbal. tam-tam-tam ta-ta-ta ta-ta-ta ta-ta-ta-ta-ta ta-ta-tam ta-ta! I la sang comença a bullir, els peus i les cames es mouen com enduts per un sonor encanteri, la ment es bloqueja i només l’olor a pólvora desencadena les reaccions necessàries per fondre home i bèstia en un de sol.

Cadascú podrà creure el que vulgui, tothom podrà dir la seva, però hi ha una cosa ben certa: els tabalers del Drac de la Geltrú són una de les millors colles de tabalers de tot Catalunya, són de divisió d’honor. I això no s’aconsegueix en dos dies, ni és fruit de la improvisació.

Aquest cap de setmana han demostrat a tothom que el seu èxit és fruit del treball, de la feina ben feta i de l’esforç continuat de molta gent. I també les persones que ja no hi són han deixat la seva empremta transmitint les melodies a noves generacions de tabalers. Vet aquí la diferència entre l’original i la còpia, moltes vegades burda i barata.

Els tabals del Drac de la Geltrú toquen ritmes de festa, de cultura i folklore català. El seu és un espectacle genuí, pur, perfectament acompassat. La veu dels seus tabals porten els dracs en volandes llançant-los amb foc i flames cap a la regeneració dels esperits. Les percusions dels seus tabalers veuen de la mateixa font que la pell del timbal del Minyó que al Bruc llançà les ordes catalanes contra les franceses amb fúria i passió, “pit i collons”.

Ara, però, està de moda ballar samba en qualsevol correfoc o cercavila als nostres pobles i ciutats. No crec que sigui casualitat que la colla que representava a Sant Boi fossin els batucaires de Can Pauet, o potser els hauríem de dir Cal Paulinho?

Des d’aquí faig una crida per qui la vultui sentir:

FORA BATUCADES A LES CERCAVILES, JA!

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: