jump to navigation

Tornada al Cole 17 Setembre 2008

Posted by Xavi in Actualitat, Reflexions.
Tags: ,
trackback

Avui ha estat el nostre primer dia de cole. Aquest matí, hem esmorzat, ens hem pentinat bé, hem agafat la motxilla de les Princeses Disney amb els llibres nous i cap a l’escola. I un cop allà hem fet amiguets i amiguetes noves i ens ho hem passat d’allò més bé cantant cançons i pintant amb les mans!

Doncs sí, avui ho hem fet! I deixant de banda l’anècdota, crec fermament que entre tots ens ho hauríem de fer mirar. Justament, ahir a la nit, a l’àgora (3 de la matinada) feien un debat sobre l’educació al nostre país, i les coses que es van dir van ser prou interessants.

Entre d’altres, els tertulians van constatar que l’educació en el nostre país està fatal per tres raons fonamentals:

  1. Perquè cada cop exigim més als mestres i menys als pares.
  2. Perquè les decisions realment importants sobre com ha de ser l’educació al nostre país les prenen a Madrid, gent d’Andalusia que tenen llibres gratuïts a les escoles públiques i un ordinador per alumne en detriment dels alumnes catalans o de Catalunya.
  3. Perquè per molt que el “tete” Maragall ho vulgui amagar, la Generalitat només pot incidir sobre les estructures organitzatives de l’educació i poca cosa més. No tenen cap més poder de desició.

Finalment, van parlar de les polèmiques Aules de Benvinguda, amb les quals tots els tertulians van estar d’acord en donar un vot de confiança. En aquest sentit, val la pena remarcar les paraules de la Patrícia Gabancho que va posar a caldo als impresentables de S.O.S Racisme amb tota la raó del món; és més que evident que el ritme d’absorció a les aules d’alumnes estrangers amb el curs començat és inaguantable per als grups que ja estan establerts. També és evident que les “necessitats especials” sempre acaben recaient sobre alumnes immigrats que no entenen la llengua. Estic d’acord que la millor manera de fer nous ciutadans és a través de l’educació en els nostres valors i cultura, però aquests valors i cultura s’han de poder ensenyar, no els podem supeditar a les “necessitats especials”. Per tant, em remeto a les paraules de la Patrícia Gabancho,  les nenes i els nens no han d’estar només 21 un dia a l’Aula de Benvinguda, sinó el temps que sigui necessari fins que estiguin preparats per poder incorporar-se les aules normals sense fer alentir el ritme a la resta de companys. La solidaritat  i els esforços no són només exigibles als alumnes que ja estan integrats.

Quan s’ha de provar una mesura com aquesta s’ha de fer amb totes les conseqüències perquè si ho fas com ho han volgut fer des de Educació, proposant només un temps màxim de 21 dies per a l’estada a les Aules de Benvinguda per no ser criticats pels progres que practiquen el pur “bonisme” (tradueixi’s: tot el que ve de fora és bo, fins i tot millor que el que hi ha aquí) i que dominen l’hipòcrita i pervers espectre de l’opinió pública, no ho estàs fent bé o ho estàs fent només a mitges per pura covardia.

Apa, ja ho he dit.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: