jump to navigation

Sense memòria 10 Novembre 2008

Posted by Xavi in Comentaris insignificants, General, Reflexions.
trackback

Avui, és temps de parlar de la memòria històrica. És l’hora de barallar-se “fatxes” i “rojus” per coses que van passar fa 70 anys. Però què m’en dieu de la falta de memòria a curt termini?

Aquest dissabte hem celebrat l’aniversari del fill d’una cosina al Fira Park. Aquest mega parc infantil amb inflables i laberints de goma-espuma on els nens i nenes de 2 a 12 anys es desfoguen a recer de la tranquilitat dels pares que els vigilen més o menys.

Assegut a la taula assignada, escoltava converses banals, amb molt poca o gens profunditat, que ja està bé pel lloc on èrem. Però en una d’aquestes converses vaig poder comprovar fins a on arriba la nostra poca memòria o, altrament dit, què fàcil ens traiem de sobre els remordiments amb autoconvicció.

Resulta que entre alguns pares comentaven que aquell lloc era el millor que hi havia a Vilanova per passar els cap de setmana a la tarda amb els nens. I es preguntaven a on podien anar amb els nens a l’hivern? “ A la plaça de la Vila, per exemple” vaig dir jo. Però no era tant fàcil. “És que a l’hivern no es pot estar al carrer!”-asseguraven categòricament.

Potser és que ells viuen a Varsòvia a l’hivern, perquè a Vilanova no fa tant de fred com per no poder estar al carrer amb un jersei o un bon abric. De seguida em vaig adonar que aquella era una paret de pedra, un pany i forrellat. És obvi que tots nosaltres hem jugat al carrer tant a l’estiu com a l’hivern, en places i carrers. Però alguns ja no se’n volen enrecordar.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: