jump to navigation

Sant Joan 2009 24 Juny 2009

Posted by Xavi in Reflexions.
trackback

Després de molt de temps, ja torno a ser aquí. Aquest cop perquè m’agradaria comentar un parell de coses sobre Sant Joan. O potser tres.

En primer lloc, animar a tothom a fer una coca de Sant Joan. És una feina molt i molt agraïda amb un resultat molt i molt espectacular. Jo he fet una recepta originària del programa Dolça Catalunya que feien a Tv3  on hi ha petits tresors de reposteria tradicional. He penjat la recepta a Gatronomia raonable amb les meves explicacions per qui la vulgui fer. Val la pena, només per sentir la sensació que s’acosta l’hora de la coca i et menjaràs una delícia feta per tu mateix, amb les teves pròpies mans.

En segon lloc, m’agradaria parlar de la festa en si. Aquest any, hem sopat a casa i després hem anat a la platja de Ribes Rojes a tirar coets. Hi he vist molts contrastos que fins ara no havia vist (bé perquè no es produïen o bé perquè si es produïen jo no m’hi havia fixat). En primer lloc, constatar que hi ha gent a qui no li interessen gens ni mica les tradicions del lloc on ha anat a viure. No senten formar part d’una societat homogènia. Estan desarrelats. En segon lloc constatar que hi ha moltíssima gent a qui sí li interessen les tradicions del lloc on ha anat a viure, per molt que la majoria no en sàpiga el motiu. Ho dic perquè feia goig veure la platja plena de gent, sopant, prenent la fresca, fent gresca i tirant coets. I a tot arreu el foc present. Gent de tot arreu: sudamericans, europeus, àrabs… Tots fent el mateix, fent el que fem aquí. Això està molt bé.

I, per acabar, en tercer lloc, una reivindicació i un advertiment: Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans. Des de la primer foguera fins a la última. Cal fer saber a tothom aquest valor cultural, cal que tothom ho conegui i ho respecti. Cal que en fem ressó a tot arreu on poguem. Perquè vivim en un moment d’extrem perill per la nostra cultura. Cal que ara siguem forts i estiguem units més que mai. O si no, la nostra catalanitat quedarà diluïda en la multiculturalitat.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: