jump to navigation

Com abusen! 27 Agost 2009

Posted by Xavi in Actualitat.
trackback

120 immigrants sense papers han estat traslladats des d’Almeria fins a Barcelona amb un entrepà i instruccions per arribar fins a la Plaça Catalunya.

Aquest matí llegia la notícia i al mateix temps m’anava pujant pel cos un sentiment de ràbia i impotència. I sort del sindicat policial que ho ha denunciat (imagineu fins a quin punt hem arribat perquè la policia es dediqui a denunciar abusos humanitaris…).

Primer de tot: No són bestiar en una fira. A aquesta gent no se la pot dur amunt i avall en un tren com feien els nazis amb els jueus deportats a camps de concentració (en aquest cas centre d’internament). A aquesta gent no se’ls pot deixar al marge de la llei. Ens agradi o no, han vingut, són aquí i des del moment que posen un peu a Catalunya se’ls ha de tractar com a persones, no com a animals. Entre altres coses perquè els animals no cometen delictes i no se’ls pot detenir i jutjar.

M’agradaria poder viure “in situ” quina és la situació d’aquesta gent als centres d’internament d’estrangers, quins són els drames que si han de donar perquè altres persones decideixin deixar-los al carrer sense res més que el que duen al damunt i un entrepà (que no serà de sobrassada, precisament). Si la llei del carrer no ha de ser tant cruel com la dels centres, no vull ni imaginar-me com ha de ser aquesta…. Si un llit i un sostre no és millor que un cartró i la duresa de l’asfalt, què pot ser millor?

I si no els han deixat anar perquè estiguin millor, sinó perquè no hi caben, llavors què estem eperant per posar fil a l’agulla i acabar amb el problema. No és tan difícil. Els que hi càpiguen, aquí, els que no hi càpiguen directament al seu país un altre cop (això si; amb un bon entrepà). En el moment en que els milers d’immigrants il·legals que arriben al país, se’n tornin a casa seva amb el pes de la llei i amb l’experiència de la misèria humana que han trobat aquí, potser (no sóc expert en antropologia cultural) s’ho pensaran dos cops abans de deixar-ho tot per no res. A banda de totes les coses que l’Administració Catalana pot fer per acabar des dels països d’origen amb la visió utòpica d’un món que no existeix.

En segon lloc: quin problema ètic planteja el fet de retornar els immigrants il·legals (és a dir, aquells que no tenen permís de residència ni de treball, o que simplement no es poden identificar) al seu país? Quin acte inhumà és que aquesta gent torni al seu lloc d’origen i no entri, a casa nostra, dins la cadena de la delinqüència i la economia submergida que tant i tant de mal ens fa, per molt que alguns curts de gambals no ho vulguin veure. Quin mal hi ha en prevenir una situació dramàtica que, amb molt poques excepcions, ha d’acabar en fracàs, presó, o tragèdia.

En tercer lloc: per què a Barcelona? Encara més: perquè des d’Almeria a Barcelona? Perquè no a Madrid a Bilbao o Mallorca? És tan descarat que fins i tot sento fàstic quan sento als polítics catalans dient que potser (només potser, i si la sentència tal o cual és favorable o desfavorable, o si l’acord cual arriba o no arriba) s’haurien de replantejar la relació amb Espanya. Em fan fàstic.

Qualsevol nit d’aquestes, pot sortir el sol.

Anuncis

Comentaris»

1. madebymiki - 7 Setembre 2009

Doncs jo no en sabia res de la notícia, pel que sembla han procurat que no s’en parli gaire. Naturalment és una vergonya i això mateix deu haver passat infinitat de vegades.

Que fotin fora a aquells immigrants il·legals que hi ha a la Zarzuela, una patera i cap avall!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: