jump to navigation

Gastronomia Raonable

Un recull de les receptes que jo cuino, dels comentaris que hi vulgueu fer i de nous plats que he descobert.

Com funciona aquest apartat? Molt fàcil. A la dreta, a sota del cerdador, hi trobareu un submenu on hi diu “Subpages“. Allà, si aneu clicant, podreu moure-us pels diferents nivells: Receptes o Plats descoberts, Amanides-arrossos-Pasta-Peix… etc. Espero que hi trobeu el que busqueu, però si no, només cal que ho demaneu.

També espero els vostres comentaris i suggeriments, sobretot dels més “gourmets”, oi Coke?

Anuncis

Comentaris»

1. nativitatvidal - 23 Novembre 2011

Vienes farcides:

Pel ROSTIT ens caldrà:
pollastre
carn magra
llonganissa amb pebre
foie
molta ceba dolça
sal

coure com un rostit de tota la vida a foc lent i que es faci ben a poc a poc! un cop cuit es trinxa tota la carn i es torna a posar a la mateixa cassola on s’acaba d’amorosir amb una beixamel no gaire espessa amb un polsim de nou moscada……

VIENES:
Demanar al forner de tota la vida, que ens faci unes vienes sense “marcar” que quedin ben estovades, treure la tapa superior i buida la molla del pa (que la guardarem!)…..un cop ben buides omplir-les amb el farcit del rostit i tornar a posar la tapa superior.

COURE:
Mullar-les en llet
Muntar clares d’ou i mullar les vienes farcides amb l’ou fins a deixar-les ben cremoses
Fregir-les amb oli ben calent
Un cop fregides embolicar-les amb paper de cuina per a que perdin tot l’oli cuit i no resulti carregós a l’estomac

Nota: la molla de les vienes és important guardar-la per a netejar després les restes del rostit de la cassola…………..el rostit que queda enganxat amb la molla del pa i menja’t amb els dits és deliciós!!
Es poden fer tantes vienes com la cuinera “aguanti” i un cop fredes es poden congelar i són un menjar ideal per a fer excurions o un menjar informal amb olives i una cerveseta!!
BON PROFIT!!!
Espero sa majestat dels fogons que puguem fer plegats i menjar l’un el l’altre aquest plat..

La seva més humil i adepta cuinera! que l’estima de tot cor…………..

2. Nativitat Vidal - 24 Setembre 2011

El complement perfecte a la cuina és la literatura.

Permeteu-me majestat dels fogons deleitar els lectors amb una ofrena poètica en aquesta Diada on, tot i el voluntari i silenciós recolliment personal, el sentit wilderià que ens uneix m’aconvida a participar en la seva taula:

GULA

El sabor de los higos, su textura
limando y lubricando la lengua, el paladar,
los labios, las encías.
El líquido estallido de las uvas
entre los dientes, inundando todo.
El chocolate derretido.
El café, el vino rojo, el pan caliente.
Mi almíbar en tus labios.
Tu sal sobre los míos.

Amalia Baustista

Sr. Roset…..val a dir que la Gula en el nostre cas és el Paradís!

Xavi - 24 Setembre 2011

Estimada sra. Vidal,

Ja començo a estar delerós per poder fer un raconet en aquest humil espai a la fruita, font de sapiència, per la qual els homes van renunciar al paradís. Permeti’m que jo faci, amb els mitjans disponibles, el meu propi paradís terrenal en la seva companyia, gràcies al subministrament inesgotable que m’anuncia!

El pecat original, com ho feren Adam i Eva, no pot perpetrar-se en solitud i no se m’ocorre cap altra companyia millor que la d’una persona avessada a tastar la fruita (dolça, verda, dura, àcida o de qualsevol tipus) que ens fa viure plenament.

Si és poma, poma serà. Però si és qualsevol altra, amb qualsevol altra em delectaré.

3. Nativitat Vidal - 23 Setembre 2011

Benvolgut Sr. Roset,

des de la ciutat de la fruita bíblicament prohibida voldria encoratjar-lo a que fes un receptari dedicat exclusivament a aquesta especialitat pecaminosa i que és imprescindible pel correcte funcionament del cos humà, així com del seu esperit.

La matèria fonamental tinc a bé subministrar-li tantes vegades com vostè consideri, i tingui present que mai un excés de golden delicious ha estat perjudicial per a ningú.

Aquesta joia de la cuina de ponent es pot deleitar de maneres infinites i és apta per menjar a qualsevol moment del dia, si és en bona companyia millor!!!

Espero les seves propostes gastronòmiques i tastaré les receptes amb plaer i imaginació

Una fervent catadora de fruita!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: