jump to navigation

Laboratori culinari

Aquí hi trobareu tot allò que invento a la cuina. Ja sabeu, aquelles cosetes, truquets, innovacions,… que fan que cuinar esdevingui més que una afició.

Espero que vosaltres vulgueu compartir amb mi els vostres experiments a la cuina.

Anuncis

Comentaris»

1. Xavi - 25 Agost 2009

Dònuts

Aquesta tarda he fet dònuts. La recepta que he utilitzat és un compendi d’altres receptes que he trobat en llibres i per internet. També té un toc personal.
El que s’ha de tenir en compte quan feu dònuts, almenys és el que m’ha passat a mi, és que la glassa de sucre l’heu d’aplicar quan els dònuts ja no cremin i estiguin ben escorreguts d’oli. Si no, com m’ha passat, l’aigua amb sucre penetra a la massa i queda una capa fina molt tova entre la massa de dins i la capa exterior.
Pel demés, tot perfecte; la massa perfectament treballable i flonja, el gust dolç de dònut acabat de fer, la brillantor, etc… Ara, he d’esbrinar com fer una glassa de xocolata blanca que quedi ben dura quan s’arrefreda. Em podeu ajudar?

2. Xavi - 12 Abril 2009

Croquetes.

Fins que no he trobat la tècnica correcta de fer croquetes no he parat d’assajar i assajar. Al final, he trobat la manera com les croquetes han de quedar cremoses per dins i cruixents per fora, i el que és més important, que no es trenquin quan les fregeixes.

Fins ara em passava que al posar-les a fregir, per molt que l’oli estés molt calent, s’obrien pels costats i perdien el farcit. Això m’emprenyava. Doncs, be, perquè les croquetes no s’obrin al fregir-les, el secret està en la proporció de farina i llet, que ha de ser 60gr de farina, 1/4 l de llet. Després, les podeu farcir del que vulgeu, tant se val, que us quedaran ben cruixents i cremosetes, ja ho veureu!

3. Xavi - 16 Novembre 2008

Llevat.

El llevat és un tema que fins ara m’ha dut de cap. Buscant receptes per tot arreu (internet, llibres, tele…) sempre trobo noms diferents que em fan ballar el cap. Fins i tot dins del mateix llibre de receptes anomenen el mateix llevat amb noms diferents i, el que més em molesta, sense aclarir que es tracta del mateix llevat. Al final, tot es redueix a dos tipus de llevat. El llevat en pols (també anomenat químic) o el llevat fresc (també anomenat premsat, de París o de cervesa). Potser també us demanaran llevat de forner, però és perfectament substituïble pel llevat premsat que vénen als supermercats com Bon Preu o Mercadona.

4. El món a RAC1 - 11 Agost 2008

[…]  https://xaviroset.wordpress.com/gastronomia/laboratori-culinari/  […]

5. Xavi - 28 Juliol 2008

Wok.

Aquest cap de setmana he fet els meus primers “tastets” amb el wok. El resultat ha estat excelent. Segur que ho tornaré a provar. A partir d’ara, menjar oriental no serà només alguna cosa més per sortir del pas una nit de dissabte!

6. Xavi - 8 Setembre 2007

-Beber, comer y amar-

Aquest vespre hem sopat en aquest restaurant asiàtic vilanoví. Com sempre, el tracte ha estat excel·lent i el servei molt bo.

Però el que més m’ha sorprès avui ha estat una amanida de meduses molt bona, marinada amb salsa de soja i una mica de vinagre o alguna cosa semblant. També m’ha semblat boníssima una boleta de carn al vapor, com una mandonguilla, embolicada amb una finíssima fulla de col. La veritat és que hem sopat molt bé.

Fins i tot la meva mare ha sopat bé. Qui ho diria a la seva edat que menjaria menjars tan raros, oi?

7. Xavi - 30 Juny 2007

-Una d’ensaladilla!
No us heu preguntat mai perquè les tapes d’ensaladilla que fan als bars és tant bona? Jo he intentat mil cops acostar-me a aquell sabor tan particular, però no ho he aconseguit mai. Suposo que el secret està en la maionesa, però no n’estic segur. També crec que als bars no hi posen tantes coses com nosaltres a casa (per exemple, les olives).
Jo el que faig quan preparo ensaladilla és, després de bullir la verdura i mentre s’escorre, hi tiro un bon raig de llimona. Li dóna un gust boníssim quan es barreja amb la maionesa. Per cert, quina maionesa és millor per a l’ensaladilla, Kraft o Helmans? Personalment, crec que la Helmans.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: