jump to navigation

Amanida tèbia de formatge de cabra i vinagreta de figues

Aquesta amanida, d’especial rellevància en la meva vida, és un plat exquisit. I la seva exquisidesa rau en la senzillesa dels seus ingredients i en la barreja de sabors (mil gustos) que es esclaten a la boca quan en menges. La vinagreta que acompanya la amanida és opcional, però aquesta de figues, si la compartiu amb algú estimat, simbolitza l’entrada en un món distant, tancat i prohibit. La benvinguda a una llar on hi sou des de fa temps, sense ser-hi convidat.

Amanida tèbia de formatge de cabra i vinagreta de figues

Ingredients:

Per a l’amanida:

Per a la Vinagreta:

Elaboració:

En primer lloc, cal fer la vinagreta. En una paella escalfeu la mantega i salteu les figues netes i tallades en 4 trossos. Quan ja estiguin ben saltejadetes, que hagin deixat anar la volva, hi tireu el sucre i ho deixeu caramelitzar a foc lent. Sabreu si està a punt quan mentre remeneu el caramel es queda enganxat a la cullera i fa fils. És l’hora d’apagar el foc i afegir-hi el vinagre. Remeneu bé fins que el caramel ja no estigui pres. Ho poseu dins la batedora amb l’oli, un polsim de sal i un altre de pebre i ho bateu bé.

A continuació, poseu el formatge de cabra tallat a rodanxes d’un dit d’ample a gratinar fins que comencin a daurar-se. Mentrestant, aneu preparant els enciams, el cogombre, el blat, el tomàquet i les olives en el bol de servir l’amanida. Tot seguit, talleu quatre tires de bacon a cintes molt fines i les passeu per la paella amb una gota d’oli fins que quedin cruixententes, que comencin a espatarrejar. Escampeu directament de la paella per sobre l’amanida afegint-hi el greixet que hauran suat. Al damunt de tot, poseu-hi el formatge de cabra gratinat.

Escampeu la vinagreta per sobre l’amanida i ja la podeu servir a la taula.

Una petició: si la mengeu en una terrassa, mireu al cel. Si hi veieu dues estrelles que brillen més que la resta feu-m’ho saber, si us plau. M’agrada saber que estan juntes al firmament.

Anuncis

Comentaris»

1. Bruixes! « Carpe Diem - 20 Setembre 2011

[…] recordar. Per això avui he menjat un altre cop una bona amanida que em porta records inesborrable. Cada dia que passa els tinc més i més gravats al cor. Així, […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: