jump to navigation

Empedrat

L’empedrat és una de les amanides més senzilles de preparar. I a l’hora de menjar-la és una potent combinació que aporta la fibra, el potassi i el ferro que cal ens cal per aguantar un calorós dia d’estiu.

Ingredients:

Preparació:

Molt senzilla. Rentem bé el tomàquet d’amanir i el fem a trossets. Hi afegim la ceba tallada en juliana. Salem i hi posem un rajolinet de vinagre. Remenem bé i llavors ja hi podem afegir les mongetes cuites i les olives negres. Ho amanim tot amb oli i ja es pot servir.

Què us sembla? Feu-me comentaris.

Anuncis

Comentaris»

1. Oskar - 2 Agost 2007

Vols comentaris?? A ca la Mertxe, a més dels ingredients que proposes se n’afegeixen d’altres, de fet li diem amanida d’estiu. Només hi posem vinagre a la ceba, per a que no piqui, però no al tomàquet.
Aquests altres ingredients, que es poden posar tots o no, al gust, serien:
Tonyina, de la qual es pot aprofitar l’oli per amanir l’empedrat si la conserva és en oli d’oliva.
Pebrot: vermell i verd, en cru o el vermell escalivat
Olives d’altres tipus: com poden ser les farcides d’anxova o les sevillanes, tot i que a mi, com dius les que més m’agraden aquí són les negres tipus “Perlas del Guadalquivir”. Una convinació més nostrada podria ser posar-li olives aragoneses i arbequines.
Ous durs.

També fem una amanida molt semblant, amb patata bullida enlloc de mongetes.

Apa, salut!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: