jump to navigation

Suquet vermell de peix

Hi ha dos tipus de suquet de peix: el normal i el vermell. La diferència, és bàsicament, que el vermell porta un sofregit de ceba, all i tomàquet. I es prepara així:

Ingredients:

Elaboració:

En una olla hi tirem un bon raig d’oli per fer el sofregit. Tallem la ceba a juliana, i la fregim. Quan ja ha començat a estovar-se, hi tirem els alls, just esclafats d’un cop, amb pell i tot. Remenem bé. Ho deixem enrossir. Després hi tirem la tomaca picada petita. Al començament l’hem de fregir a foc molt fort perquè la tomaca deixi anar l’acidesa. Hi tirem un polsim de sal per fer-la suar i ajudar-la a desprendre’s de l’àcid. Quan la tomaca ja no espetega, baixem el foc i ho fem potxar fins que quedi una barreja més o menys homogènia.

Quan ja ho tenim, hi tirem la copa de vi blanc i ho fem reduir. Ara és hora de tirar-hi el peix i remenar bé. Quan els crancs s’han tornat ben vermells i el peix ja s’ha escaldat, hi tirem l’aigua (el més bona possible) fins a omplir l’olla. Hi tirem un bon grapat de sal i ho deixem bullir ben bé dues horetes. Amb aquest temps n’hi ha prou.

El suquet es va concentrant a mesura que va bullint i l’aigua s’evapora. Hem de calcular com de concentrat el volem. Normalment, per a un quilo de peix de sopa, es poden treure tres o quatre litres de suc.

I així es fa un bon suquet de peix, sense res a envejar als que veureu per la tele i apte per a plats com la fideuà o l’arròs a banda. Fins i tot per a una bona sopa de peix.

Consells: Quan hàgiu bullit el peix, ho coleu però aixafeu molt bé el peix amb una mà de morter perquè deixin anar el seu suc. El suc dels crancs és boníssim!

Bon profit.

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: