jump to navigation

Musclos amb ceba i tomàquet

Aquest plat, a banda de ser un dels meus preferits (dels meus 200 o 300 preferits), és un plat que em porta molt bons records. Sobretot de la meva mare, a la seva cuina, ja que els feia normalment en ocasions especials o els dissabtes a la nit. Disfruteu-los.

Ingredients (per a 4 persones):

Preparació:

En una cassola no gaire fonda hi sofregim la ceba a julianes i el tomàquet ben trossejat. És recomanable deixar que la ceba es faci una mica abans de tirar-hi el tomàquet. No cal enrrossir-la, però si deixar que s’estovi a foc no gaire fort. Quan hi tirem el tomàquet, ja podem donar-li canya al foc. Salem perquè el tomàquet suï. Ho deixem al foc fins que el sofregit comenci a espessir-se. Quan veiem que la ceba i el tomàquet son una barreja més o menys homogènia, hi tirem el pebre blanc (un polsim) i remenem bé. El pebre es fa de seguida. Mentre el sofregit es cou (triga uns 20 minuts) podem anar netejant els musclos arrencant-los la barba que els penja i rascant una mica la closca per eliminar barretets i restes de corall. Quan els tenim nets, els afegim i, molt important, tapem la cassola i ho deixem bullir més o menys 10 minuts. Així els musclos deixen anar l’aigua que es barreja amb el sofregit i es converteix en un caldet sublim per sucar-hi pa.

Si voleu, hi ha qui al sofregit hi tira una mica de vi blanc i el redueix abans d’afegir els musclos. Jo ho faig quan en tinc.

Espero que us agradin!!!!

Comentaris»

1. David - 10 gener 2018

Els musclos és millor bullir-los en una olla a part. Després els poses a la cassola amb el sofregit i hi aboques l’aigua que han deixat anar però colant-la amb un colador fi o una màniga. Així si et surt algun de dolent o ple de sorra no t’arruïna el plat.

A casa, ma mare desfà una pastilla de brou concentrat a l’olla de bullir-los. Ah, i no li posa gens d’aigua. Es bullen amb la seva pròpia aigua.

Xavi - 19 Setembre 2011

Molt bé Albert! Perfecte això de pelar els tomàquets; cadascú ha d’adaptar el menjar als seus gustos i necessitats. Això és com la teva parella, te l’has de menjar com t’agradi no com ho diu en un llibre!!!!

2. Albert - 16 Setembre 2011

Moltes gràcies per la recepta! A nosaltres tb ens ha quedat força be. Jo he pelat els tomaquets abans… perque no m’agrada trobar els trossets de la pell.
Salut i gràcies de nou!

3. Xavi - 5 Abril 2009

És cert. Aquest plat és típic mariner, i a Vilanova es fa molt, sobretot al meu barri. I com la majoria de plats d’aquest tipus és molt senzill i molt bo. M’alegro que t’hagi agradat.

Si puc, un altre dia penjaré més receptes amb musclos.

4. Meritxell - 3 Abril 2009

Tenia musclos per sopar aquest vespre i volia fer alguna cosa que no hagués fet… He trobat la teva recepta i val a dir que han quedat boníssims!! És molt senzilla de cuinar i és saboríssim!

5. Xavi - 15 Abril 2008

Segur que has quedat com tot un senyor. Més encara si quan has fet aquesta recepta hi has posat un polsim d’amor. Aquest és l’ingredient que fa que qualsevol cosa que cuinis tingui un toc especial.

Salut.

6. Ricard - 11 Abril 2008

Té m olt bona pinta!!! Demà li faré a la meva muller. Els musclos la tornen boja!!!!!! BON PROFIT i gràcies per la recepta.


Deixa un comentari