jump to navigation

Lassanya de carn

Aquest és un plat que si us surt bé, pot causar sensació, ja que és molt agraït. Us he de dir, però que és un pèl complicat. Tot i així us animo a provar-ho.

Ingredients (per a 4 persones):

per a la beixamel:

Elaboració:

En una olla bullim les plaques de lassanya amb aigua i sal. Les plaques s’han d’anar tirant d’una en una procurant que l’aigua no deixi de bullir. Un cop han passat 10 minuts d’ebullició les escorrem i les posem en aigua freda i les reservem per quan hàgim de muntar el plat.

En una paella prepareu el sofregit de carn tirant primer la ceba molt ben picada i la pastanaga i després el porro també molt ben picat. A continuació, un cop les verdures siguin ben tovetes, hi tireu la carn mesclada i remeneu bé durant una estona a fi que es faci uniformement. Saleu. Assaoneu-ho tot amb un polsim de farigola i de romaní. Quan la carn i les verdures ja estiguin ben sofregides hi tireu el Xerès i ho deixeu reduïr. Un cop el Xerès ja no fa olor vol dir que l’alcohol s’ha evaporat i llavors hi tireu la salsa de tomàquet, però no tota perquè en farem servir una mica amb la beixamel.

Prepareu la beixamel i barregeu-hi la salsa de tomàquet que heu reservat.

Prepareu-vos per muntar la lassanya: en una font hi tireu una capa molt fina de beixamel. A sobre, les plaques de lassanya. A continuació hi poseu una part del trinxat de carn i una mica més de beixamel a sobre. Més plaques de lassanya, carn i beixamel. Aquest procés el podeu repetir tants cops com vulgueu o pugueu, però no és recomanable fer més de tres pisos. Al damunt de l’última capa de lassanya hi tireu la beixamel restant, una mica de formatge per gratinar al damunt i una mica de mantega o margarina.

Ho poseu al forn durant uns 10 minuts i ho gratineu. Si heu seguit els passos, els vostres convidats us adoraran.

Comentaris»

1. Rosalia - 21 Setembre 2014

Boníssima!! Gràcies per la recepta tan ben explicada!

2. Aleix - 26 Desembre 2012

Molt bona

3. M.Baró - 10 Novembre 2009

Jajaja!! l’alcariment del porro, suposo que tambè es podria afegir de l’altre… aixi per donar-li un toc especialment divertit.

4. Xavi - 26 febrer 2009

Vinga, quan quedem?

5. Cèlia - 25 febrer 2009

he fet una lassanya de carn bonísssssssssssssssssima!
si no vens a tastarla t´hen panadiràs


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: