jump to navigation

Macarrons de bacallà amb allioli

Ma mare m’explica que aquest plat el va aprendre a cuinar de la meva àvia paterna, originària de “La Cala” (l’Ametlla de Mar), on aquesta recepta és comú a les cases del poble. Tot i que el nom no és gaire atractiu, el resultat és exquisit. Us ho garanteixo.

Ingredients (4 persones):

Elaboració:

Primer de tot, posem a bullir els macarrons en abundant aigua amb sal. Han de bullir el temps just perquè no quedin massa tous. Amb uns 12 o 15 minuts n’hi ha prou.

En una cassola hi tirem un raig d’oli i hi sofregim la ceba picada. Ara els cuiners de tele en diuen confitar-la, però jo no seré tan primmirat; n’hi ha prou amb que quedi ben sofregideta amb l’all tallat ben petit. Quina aroma quan el tirem a la cassola! Quan la ceba ja està ben feta hi afegim el bacallà esqueixat a mà. Els trossos poden ser tan grans o petits com vulgueu, això depèn del vostre gust.

El bacallà deixarà anar el seu suc, i quan ja l’hagi deixat anar es començarà a fregir. Llavors és el moment de tirar-hi el gotet de vi fins que quedi ben reduit.  Hi afegim el tomàquet triturat. Remenem bé i ho salem. No massa perquè el bacallà potser ja és salat. Quan la tomaca ja està a punt (poden passar uns 10 minuts a bon foc) apaguem el foc i tirem els macarrons que haurem reservat. Remenem bé per barrejar-ho tot uniformement.

Ho servim a taula amb un morter ple d’allioli per posar-hi pel damunt. Amb compte perquè això afarta molt!!!
Com diu la meva nena, boníssim!

Anuncis

Comentaris»

1. francesc - 2 Març 2008

la teva mara te tota la raó i tota la simplicitat com a de tindra un bó plat tipic Catalá…no fa falta gaira,adames que l`agua,bacallá,i cualsavol altra ingrasiosamen ingradien (oju am el sal )


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: