jump to navigation

Sípia ofegada

Des de sempre, el que més m’ha cridat l’atenció d’aquest plat, ha estat el nom que li han donat*. I des de que en sóc conscient, he cregut que aquest nom lliga el plat a la mar, a la manera de ser dels pescadors i les seves gents.

Ingredients:

Preparació:

Primer de tot, netegeu les sípies i trossegeu-les. Reserveu-ne un tros de melsa. Picoleu la ceba ben petita i poseu-la al foc en una cassola amb oli. Tot seguit tireu-hi la sípia i la melsa. Deixeu-ho al foc fins que la sípia hagi deixat anar tota l’aigua i hagi reduït el suc.

Quan el sofregit estigui ben a punt, tireu-hi les patates esqueixades**, i remeneu-les perquè agafin un coloret agradable. Tireu-hi l’aigua fins a cobrir-les.

Tot seguit, en un morter, prepareu una picada amb un parell d’alls i julivert i un bon polsim de sal perquè no salti quan ho piqueu. Deixateu la picada amb el suc del les sípies i afegiu-la a la cassola.

Quan faltin 4 o 5 minuts per acabar la cocció de les patates, si voleu, podeu tirar-hi una mica de xocolata sense llet, una o dues preses. Quan ja estigui el plat cuit, deixeu-ho reposar uns cinc minuts i serviu.

Podeu acompanyar-ho amb allioli.

* Pel que sé, el nom d’aquest plat es deu a la forma de cocció, deixant que la sípia “s’ofegi” en el seu propi suc.

** Les patates que es tiren a aquest plat, són trossejades, però no tallades. Les heu de trencar abans d’acabar de tallar perquè així deixen anar tota fècula que tenen i espessen el suc.

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: