jump to navigation

Massa de pizza

La massa de la pizza és quelcom fàcil de fer i alhora divertit de preparar. L’únic inconvenient que té (si es pot dir d’aquesta manera) és que s’ha de fer almenys dues hores abans de fer la pizza o si no, el dia abans per a l’endemà.

Ingredients:

Elaboració:

Primer de tot, en un bol petit dissolem el llevat i el sucre amb l’aigua tèbia. Ho deixem reposar 1/4 d’hora perquè el llevat quedi ben dissolt.

A continuació, en un bol gros (prou gros per amassar la massa que ens quedarà) hi barregem la farina amb la sal i l’oli. Tirem l’aigua que hem preparat abans i amassem tot enèrgicament, fins que la massa quedi compacta i no s’enganxi als dits. Quan estigui així, fem una bola i tapem el bol amb un drap de cuina.

D’aquesta manera, fem que la massa fermenti. Ho deixem reposar fins que la massa dobli el seu tamany, almenys 1 hora. Llavors, traiem la bola del bol i, amb la taula ben enfarinada, la tornem a amassar fins que quedi una pasta ben elàstica i suau. En tornem a fer una bola i ho deixem reposar almenys 1/4 d’hora més abans de fer la pizza.

Heu de tenir en compte que aquestes quantitats són per a fer una massa per a 4 persones, o quatre masses petites individuals.

I ja està preparada la massa. Ara depèn de vosaltres si la voleu més fina o més gruixuda, si la preferiu rodona o quadrada; en podeu fer el que vulgueu. Només l’heu d’aplanar amb un corró fins que tingui la forma i la textura que vosaltres preferiu.

Què us sembla. No semblava tan fàcil, oi?

Comentaris»

1. Montserrat Cot - 30 Octubre 2016

30 Octubre 2016. M’ha anat bé! No m’en se avenir! Gràcies.
Montserrat de Sant Feliu de Codines.

2. laiart - 15 Agost 2014

Bonísima! li he fet unes mini pizzes a la meva mare i li ha encantat la massa, ella no en sap fer, pero amb aquesta recepta ja en sa fer de memòria

3. Joan Escala - 22 Desembre 2013

Genial. Cap problema, fina i boníssima.merci!!!!

4. alexandre.crespi - 21 Setembre 2013

Gràcies per la recepta, ara la tinc al forn, mem quant tarda. Ja vos diré que tal.

5. lol - 12 Març 2013

no m´agradat gens

6. Ferrankovich - 5 Març 2013

Tinc la massa reposant, és molt divertit amassar. ja us diré què tal m’ha sortit

Gràcies per la recepta!!

7. ei - 23 febrer 2013

A kdat mol booona!! La maza una mik dura xò wai.

8. Lluisillu - 28 Octubre 2012

Hola! acavo d’acavar l’hora de repòs de la massa, però no ha augmentat de volum i trovo que no s’ha tornat suau i elàstica com hauria de sortir… :S per què pot ser?. Me la fotre igualment 😀 merci per la recepta!

9. Maria - 11 Abril 2012

Hola e fet la pizzza esta bona pero amb costa es normal un peto

gracias

Xavi - 6 febrer 2012

Jordi, en principi no és normal. Amb les quantitats que hi ha indicades n’hi ha prou. Pot ser que sigui cosa de la farina que fas servir. Hi ha farines que absorveixen més farina que altres. Et recomano que vagis afegint l’aigua a poc a poc i així veuràs quanta en necessites.

Sort!

10. Jordi - 4 febrer 2012

Sempre que faig massa de pizza, haig d’acabar afagín una mica més de farina. Es normal?

11. aina - 1 Novembre 2011

Tindrieu que avisar aband que es per a 4 persones!!!!!!!!!!!!!!

12. Xavi - 17 Juliol 2011

La massa genial, però m’ha costat estendre-la. Aniré practicant.
Moltes gràcies.

Xavi - 13 Juliol 2011

Uf, Xav! Això depèn moltíssim del forn que tinguis. Jo, el que faig és posar-la a baix de tot, amb el forn al màxim només a baix i amb un quart d’hora just, ja està feta. És igual si la fas més fina o més gruixuda.
Potser el que passa és que la omples massa d’ingredients? Llavors és possible que no es faci bé perquè no li arriba la calor. No sé.
Si aconsegueixes trobar la solució, ja ho diràs, d’acord?

13. Xav - 4 Juliol 2011

La massa m’ha eixit, elàstica i bona, però mai no aconseguisc que se’m faça la massa suficientment… cal que la faça més fina, que la coga abans al forn…? què?

14. Xav - 4 Juliol 2011

Provarem què tal va!

Xavi - 2 Juny 2011

estic contentíssim que us animeu a fer receptes d’aquest blog. La veritat és que totes i cadascuna són provades i testades pel millor gourmet del món. Es diu Anna i ara té 6 anys, però un paladar molt i molt exigent!

Gràcies, de veritat!

15. nyuma - 23 Mai 2011

Gracies per aquesta recetaa mercii en vaig fer una amb aquesta receta i amb va quedar genial ercii deveritat *

16. Elnerviós - 29 Abril 2011

acabo de fer la massa l’he posat a reposar , però com que no sé esperar, l’he posar el forn tapada a 50 Cº de temperatura i en 20 minuts a pujat com l’escuma, suposo que no l’hauré vessat ? salutacions

17. Francesc - 23 Abril 2011

No diexaba reposar la massa, ja se més, gracies!

18. marc - 3 febrer 2011

gràcies a vosaltres pode fer una pizza molt bona!!!

19. marc - 3 febrer 2011

garcies a vusaltres pude fer una pizza

20. marc - 3 febrer 2011

ta mol bè explicat gracies a busaltres pude fer una pizza

21. supertitola - 5 Març 2010

molt bén explicat! grácies!

22. Helena - 19 Abril 2009

Merci també per la recepta! gràcies a ella he pogut llegir.li la recepta per telèfon a una amigueta i ara tindrà una estoneta per poder-la fer a casona! visca les open minds! merci, està molt ben explicada i amb molt de carinyo! petons

23. mamen - 10 febrer 2009

ola ma sortit bonissima grasis per l arecepta es molt pero que molt bona!!! 🙂

Guillem & Lina testim cariño 05/12/08

24. Xavi - 25 febrer 2008

Potser per a tu soleta serà una mica massa!!!! La pots congelar perfectament, fins i tot ho pots fer abans d’acabar d’amassar-la.

Espero que t’aprofiti i la facis ben bona!

25. Irene Pastoreta - 24 febrer 2008

Hola! Acabo de fer la teva massa, ara està reposant. L’he fet amb les quantitats que indiques, però és per mi soleta…saps si es pot congelar?

Vé avui me la menjaré tota, si puc, com que em vull engreixar ja m’anirà bé!!

Gràcies per la recepta!!!!

26. Xavi - 9 febrer 2008

Molt, bé! Celebro haver-te ajudat a fer una bona recepta i també celebro que t’hagis animat a escriure un comentari.

Moltes gràcies!

27. MoNaLiTzA - 9 febrer 2008

Merci per la recepta! Acabo de fer la massa i ha resultat genial i molt elàstica!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: