jump to navigation

Brunyols de l’Empordà o de Setmana Santa

Avui és l’últim dia de Carnaval, dimecres de cendra. I justament avui comença la quaresma, una època de recolliment i abstinència (je, je, je). Aquí va una recepta que em porta molt bons records, boníssims, tacats de melancolia.

Ingredients:

Elaboració:

En primer lloc, abans de fer cap massa, prepararem una infusió de matafaluga amb la llet i la deixarem que poc a poc vagi perdent l’escalfor i es quedi tèbia. Si voleu, podeu afegir-hi coriandre i 1/2 branca de canyella. Jo us ho recomano perquè acaba de donar sabor als brunyols.

Tot seguit, en un bol i una espàtula de fusta, barregem la farina, el sucre, la mantega, el llevat premsat i la sal fins a aconseguir una massa homogènia. Després, sense deixar d’amassar, hi afegirem la llet tèbia prèviament colada i tot seguit la pell de llimona. Continuem amassant i anem tirant els ous d’un en un. S’ha d’anar amb compte de no afegir els ous fins que l’anterior ja estigui ben incorporat a la massa.

Un cop la massa ja està llesta s’ha de deixar reposar almenys dues hores fins que dobli el seu volum, tapada amb un drap. Quan ja hagi reposat, amb les mans mullades perquè no s’enganxi tant la massa preparem les boletes de massa que després fregirem.

Posem una paella o una fregidora amb força oli d’oliva ben calent per fregir els bunyols. Si la massa està ben feta, els bunyols s’inflaran i s’aniran donant la volta tot sols.

Un cop daurats, els traiem de la paella i n’escorrem ben bé l’oli amb paper de cuina o en una escorredora. Finalment, els cobrim de sucre quan encara estiguin calents (si no el sucre no queda enganxat) o els farcim de crema pastissera, com preferiu.

Espero que gaudiu tant d’aquest bunyols com jo els he disfrutat.

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: