jump to navigation

Pastissets de Tortosa

Per fi he pogut aconseguir fer uns deliciosos pastissets de cabell d’àngel. Després d’algunes proves amb resultats no del tot satisfactoris, he trobat les mesures justes per poder elaborar els autèntics pastissets de tortosa o també dits panadetes.

Pastissets tortosa

Ingredients (per a uns 30 pastissets):

El·laboració:

Si teniu màquina d’amassar, poseu els ingredients i mescleu-los fins que quedi una massa homogènia que no s’enganxi a les parets del bol. Si no en teniu, feu un volcà amb la farina d’amunt del màrmol i poseu-hi el sucre, el coriandre, la matafaluga i el moscatell. Mentre amasseu, aneu tirant l’oli a poc a poc fins que aconseguiu una massa que no s’enganxi als dits.

Aquesta massa quedarà molt oliosa i poc consistent, però ja n’hi ha prou per treballar-la i fer les panades.

Ajudeu-vos de dos trossos de paper d’estraça. Feu boletes amb la massa i poseu-les damunt d’un dels trossets de paper. Amb l’altre, el poseu al damunt de la bola de massa i l’aixafeu amb la mà o amb el corró fins que aconsegui una forma rodona d’uns 3 o 4 mm de gruix. Poseu-hi una culleradeta de cabell d’àngel al damunt (mireu aquí la recepta) i ajudeu-vos del paper per doblegar la massa. Lligueu els pastissets doblegant les vores cap a dins i poseu-los a la placa del forn coberta amb paper de forn.

Cal que tingeu el forn a uns 200º i els pastissets hi han d’estar fins que quedin ben daurats de dalt.

Quan encara estiguin tebis, arrebosseu-los amb sucre gra. Quan siguin freds ja us els podreu menjar.

Però aneu amb compte, que són tant bons que no podreu parar de menjar-ne!!!!!

Anuncis

Comentaris»

1. Larue - 21 febrer 2017

Una sola cosa: salir del inconveniente de la inseguridad, mas nada más”, asevera. http://www.blogigo.com/scarcerecord5981/Article-Inmigracion/7/

2. lucia - 20 Abril 2013

Esquisito manjar.

3. Nativitat Vidal - 2 Juny 2012

Benvolgut Sr. Cuiner,

ara mateix acabo de fer una fornada sencera de Pastissets de Tortosa i han quedat ensucrats, cruixents i dolços !!!

Moltes gràcies………..em sembla que a partir d’ara enlloc de pastissets de Tortosa a casa en direm Núries! Inventaré un lema “Posi una Núria als llavis i gaudeixi”

En quan vulgui a la seva dispoció !!!!

Xavi - 30 gener 2011

La veritat és que fins que vaig trobar la fórmula correcta vaig haver de fer unes quantes proves. Els pastissets són uns dels dolços més deliciosos que es poden fer, amb el cabell d’àngel, la matafaluga, el sucre…. mmmmm! Quan hi penso em salten les llàgrimes. I al final crec que aquesta és una bona recepta, hi estic d’acord.

Per cert, has fet tu mateixa el cabell d’àngel? Quina feinada has fet, doncs!

Salut, Teresa.

4. `teresa - 30 gener 2011

la meva mare feia els pastisets molt bons, pero no he sabut mai la recepta, he provat esta vostra i a mi m’han quedat molt bons i sencers. gracies.

5. Xavi - 21 Desembre 2009

Veronica, què vol dir que se t’han desfet? S’han desfet quan estaven al forn o quan els farcies de cabell d’àngel?

Normalment, la massa crua dels pastissets (la resultant d’amassar els ingredients) és molt oliosa però consistent. Prou com per poder-la treballar fàcilment amb les mans, aplanant-la, farcint-la i doblegant-la.

Si se t’ha desfet al forn potser és perquè quan les has aplanat per farcir-les les has fet massa primes. Potser una mica més gruixudetes t’anirien millor.

De tota manera, si les tornes a fer ja em diràs el resultat.

6. veronica - 20 Desembre 2009

estas segur de les quantitats ? a mi se m´han desfet tots amb aquesta recepta


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: