jump to navigation

Peus de porc amb cargols

Un plat exquisit que farà les delícies de grans i petits. Un consell, però: feu servir la cassola més grossa que tingueu a la cuina perquè si no…

Ingredients (per a 4 persones):

Elaboració:

Poseu els peus de porc ben nets en una olla amb aigua bullent. Quan els compreu, demaneu que us els tallin per la meitat. Poseu-hi les cebes, la pastanaga, el llorer, la cabeça d’alls el pebre negre en gra i sal. Al cap de tres quarts d’hora ja estaran ben cuits. Escorreu-los i assequeu-los en paper de cuina.

Si compreu els cargols crus, netegeu-los i bulliu-los. Si no, els podeu comprar congelats ja bullits.

Enfarineu els peus i fregiu-los en amb oli ben calent. Amb compte perquè poden saltar si no estan ben assecats. Un cop fregits, col·loqueu-los en una cassola de terrissa.

Mentrestant, en el mateix oli de fregir els peus, feu un sofregit amb la ceba i la tomaca. Quan ja estigui ben fet (normalment ha de quedar una salsa ben reduïda i espesseta) el tireu per sobre dels peus de porc que teniu a la cassola i ho cobriu tot amb el caldo de bullir-los. Afegiu els cargols, el pernil tallat a daus i el bitxo. Deixeu coure uns 20 minuts.

Quan hagi passat el temps, afegiu-hi una picada feta amb els 2 grans d’all, les ametlles, el julivert i el pa fregit (hi ha qui en comptes de pa hi posa carquinyolis). Deixeu-ho coure uns 5 minuts més perquè la picada es cogui una mica i ja podeu apagar el foc.

Deixeu-ho reposar una mica i ja podeu gaudir d’un plat extremadament exquisit!

Anuncis

Comentaris»

1. isabel - 8 Mai 2011

fer dies de fret, i notant de fret, els peus de porc s`estàn ben fest son bons tot l´any.

Xavi - 29 gener 2011

Celebro que t’agradin Isabel. La veritat és que els peus de porc són un plat fi i deliciós per a un diumenge d’hivern….

2. isabel - 28 gener 2011

molt bons, amb aquets dies de fret, és un regal per el estòmac i per el paladar.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: