jump to navigation

Llibre de visites

Sembla que últimament aquest bloc està rebent un augment de visites important. No en va, gairebé ens acostem a les 1.000 en tres mesos, que no està gens malament.

Jo em sento molt orgullós d’haver convertit aquest espai en un lloc de trobada, també m’hi sento perquè és una oportunitat per a qui vulgui deixar-hi una reflexió o plasmar-hi un sentiment, si no totes dues coses alhora, amb total llibertat i respecte.

Però noto que hi falta alguna cosa. Revisant les estadístiques, he comprovat que hi ha visitants de molts llocs ben diferents, buscant normalment la recepta de la fideuà, i d’altres que simplement s’interessen pel que dic o diem tot i que no fan comentaris als posts o a altres comentaris.

Ara, vull donar l’oportunitat a tots aquells que es connecten al Carpe Diem des de servidors que no conec (Tewksbury (Massachussetts, USA), o Grass Valley (California, USA), Milano (Lombardia, Italia), Almeria (Andalusia), Pamplona (Navarra), Madrid (Castella), Esparreguera (Catalunya), Igualada (Catalunya també) o simplement dels afores de Vilanova) , per que deixin la seva salutació en el llibre de visites creat expressament per a tots ells.

Vinga doncs, animeu-vos a dir què us sembla el Carpe Diem i deixeu la vostra petjada aquí. Us animo a tots. I quan dic TOTS vull dir TOTS.

Anuncis

Comentaris»

Xavi - 1 febrer 2013

Benvolguda i sempre amada Nativitat,

Crec reconèixer la delícia carnavalera que em descriu en el seu missatge. De textura esponjosa i dolça, de tacte suau i enganxós, són les postres adients per a un bon xató: la MERENGA!

Espero poder arrivar aviat per empastifar-nos junts i gaudir dels avantatges de l’ou i el sucre en les nostres pells.

Atentament,

Un cuiner sense cuina.

1. NATIVITAT VIDAL - 1 febrer 2013

Benvolgut cuiner de la meva vida,

En aquestes dates assenyalades en el calendari de la nostra vida em manca un nom i un company….
Sé que hi ha un dolça recepta elaborada amb:
clara d’ou
sucre
i una mica d’aigua

em sembla que queda de color blanc, molt blanc, molt blanc i que té molts i diferents usos tot i que al Refugi de la meva llar no he aconseguit elaborar-la, tot i que, sí gaudir-ne en les seves múltiples aplicacions!

Em cal el company per tastar-la i comprovar-ne la textura exacta!
El meu cutis espera la preuada ració anual !
Seria una bona recepta per a desenvolupar en terres llunyanes i apropar-lo una mica més al meu costat.

I el nom és?

2. NATIVITAT VIDAL - 29 gener 2013

Benvolgut chef de la cuina de la meva vida,

Us demano reviseu el Menú del dia i espero el compartim plegats amb unes bones rialles al més aviat possible amb el sabor del CARPE DIEM compartit aquesta matinada.

Aperitiu: Coulant de “foie mi-cuit” amb Llàgrimes de Taronja amb Cafè
Entrant: Amanida de Maduixes amb Llàgrimes de Gin Tònic
Plat del dia: Llàgrima de pèsols amb pernil i ‘toffee’ de suc de pèsols
Postres: Llàgrimes de xocolata blanca amb cafè, coco i ametlla
Begudes: Llàgrimes de Tardor Negre de la Terra Alta

Preparo la taula, sense estovalles i sense coberts! Ens menjarem i lleparem les delícies amb els dits.

En espera de rebre instruccions la seva més fervent seguidora!

Xavi - 27 gener 2013

Estimada i sempre amada Nativitat,

No hi ha plats suficientment bons al mon per saciar la fam que tinc de tastar de nou la seva cuina condimentada amb la sal que despren vos mateixa. Sapiga que aqui, en terres llunyanes, tambe plouen gotes salades plenes d’emocio i enyoranca.

No pateixi per la copa de vi. En molt poc temps l’omplirem de nou a la salut dels amants retrobats.

Atentament,

Xavi - 27 gener 2013

Estimada sra. Nativitat, colaboradora de la meva vida.

No s’imagina la tristor que em produeix la visio d’una cuina buida i desolada sense la vida dels seus cuiners. No es pensi que per cuinar en cuines llunyanes i exotiques he deixat de pensar ni un sol moment en la nostra.

Ningu es pot imaginar fins a quin punt trobo a faltar el soroll del ganivet tallant zas/zas, o el dels plats i copes amunt i avall dring/dring, o el de les nostres cassoles bullint les nostres delicioses melmelades xup/xup.

Us trobo tant a faltar que fins i tot el meu cos no em respon quan li ordeno alguna cosa, desanimat, desangelat. Els meus ulls nomes hi veuen la meitat, les meves narius no poden absorvir totes les aromes, les meves papiles no troben el sabor saciant de la dieta diaria…

Us estimo, fins al moll de l’os!

3. Nativitat Vidal - 27 gener 2013

Benvolgut cuiner de la meva cuina, que ara cuina en cuines llunyanes,

El saler és ple de sal, sempre he tingut el dubte si cert tipus de sal, que s’asseca aixi que neix del riu de la mirada són comestibles. Els plats cuinats tot i tenir sal no tenen sabor, més aviat al contrari, manquen de qualsevol plaer pel paladar……..

La sal poc fa sense el pebre! Els gotims degotegen i s’escolen!
La copa de vi negre és buida! Agafa pols, tancada dins l’armari, espia i anhela darrera el vidre que l’omplin.

La seva més fervent col·laboradora!

4. NATIVITAT VIDAL - 25 gener 2013

Benvolgut cuiner de la meva vida,

Qué cuina és la buida …….
El rebost és ple però no em sacia!

La farina té una blancor pàlida, el sucre no llueix, la nevera de tant neta que no s’hi troba i la crêpera sua llàgrimes de mantega!
L’arròs comenta a les llenties que fa dies que no noten els vostres dits i la llengua de gat, com la meva, troba a faltar la humitat de les vostres receptes.
Solitaries cassoles a la prestatgeria intenten que les paelles els expliquin com s’ho fan penjades sense tocar els fogons. Sento com el cullerot li diu al ganivet que troba a faltar la flaire de l’all cremat i el soroll de trinxar a la fusta……em sembla que la fusta està seca.
Avui la remullaré, l’ompliré de petons i dormiré amb ella!
………..
El cuiner fa la cuina !
Reb una forta abraçada del teu devantal i del drap de cuina !

T’estimem!

Xavi - 13 gener 2012

Amada sra. Vidal, vesta de la cuina,

Si vos esteu interessada en adquirir a bon preu productes artesanals d’el·laboració pròpia, heu anat a parar al lloc idoni. Resulta que als fogons de la meva cuina s’hi couen les millors melmelades i confitures de la contrada. De Préssec, d’albercoc, de prunes, de figues, de taronja i pròximament també de poma. En el meu obrador, a més, s’hi fan pastissets de cabell d’àngel, galetes de mantega ben ensucrades, coques de vidre… tot deliciós!

De bon grat li faré arribar mostres de tots aquests productes fets amb el més pur i sincer amor, ingredient essencial en qualsevol cuina.

Atentament,

5. Nativitat Vidal - 11 gener 2012

Benvolguda Sa Majestat dels Fogons,

Estic interessada en comprar productes elaborats a casa, melmelades i confitures, de manera natural i el més gustoses possibles.
Voldria saber si vostè em podria facilitar alguna referència o fins i tot subministrar-me’n al preu que estipuli, que pagaré molt gustosament.

Espero amb ànsia assaborir els seus productes.

La seva més fervent seguidora!

6. Nativitat Vidal - 31 Octubre 2011

Benvolguda majestat dels fogons,

Voldria fer una comanda d’arròs de peix pel proper cap de setmana i em cal saber les dosis exactes del seus ingredients, ara com ara, només tinc clar les dosis de comensals…………..
Arròs per a llepar-se els dits amb les gambes, els llavis encetats i unes bones cloïsses !!!

Compto amb vostè per l’èxit de la trobada

Eternament seva Nani, amb el davantal posat i la resta en blanc !

7. Nativitat Vidal - 10 Octubre 2011

Benvulguda sa majestat dels Fogons, ara ja sí oficialment atorgada i dedicada!

Us comunico, a vostè i als seus lectors que properament hi haurà tastet de VINAGRE a la plaça del poble!

Espero arribar ben puntual a la cita preestablerta i aportar el meu granet de sorra a la jornada…..tot i que si de granets de sorra es tracta esperarem a la complicitat nocturna per envinagrar la platja!

Duré el vinagre d’haute cuisine, expressament per a l’ocasió que espero trobi atractiu i seductor!

La seva més fervent groumete de cuina!

8. Nativitat Vidal - 3 Octubre 2011

Benvolguda majestat dels fogons,

voldria demanar-li alguna recepta amb Canyella, aquest espècie, més concretament els seus vapors, ajuden a millorar la melancolia i l’enyorança !!!!!!!

Tots aquells enamorats que vivim allunyats en la distància, units pel cor i amb vincles ferms, intentem dur la imposició de l’espai físic en les nostres vides com podem i no ens aniria gens malament un cop de mà d’un expert en ambdues coses: la cuina i l’estimar.

Arribada d’un país llunyà he recordat aquesta Espècie preuada en la cuina catalana i què darrerament ja incorporova de manera instintiva en bona part dels meus guisats.

Agraeixo com sempre d’antuvi totes les seves recomanacions.

La seva més fervent seguidora!!! que ara mateix agrairia i acceptaria una bona tassa de tè especiada amb aromes de canyella!

Xavi - 15 Setembre 2011

Més que estimada sra. Vidal,

Certament, quan ens manca la rutina que dona seguretat i Refugi a les nostres vides, els esperits se’ns alteren de tal forma que fins i tot podem perdre el son. Malgrat tot, crec poder ajudar-la fent-li una simple observació.

De ben segur que en el rebost del seu temple hi guarda un pot amb els sobres que ha anat fent servir fins al moment. A falta d’autèntica infusió, n’hi ha prou amb un sol pessic de lletres desades per calmar l’esperit fins l’endemà al matí. Jo mateix, des del meu humil iglú, en la distància, m’encarregaré que al despertar del sol no li manqui un bon dia ben fumejant i acollidor.

Seu en l’ànima,

9. Nativitat Vidal - 15 Setembre 2011

Benvolgut Sr.Roset,

al vespre a darrera hora, la meva dieta sempre m’apropa a assaborir amb delit una infusió que m’ajuda a descansar, a relaxar-me i a dormir tota la nit d’una tirada. Hi ha dies que no em puc prendre la infusió i trobo a faltar els seus efectes sedants.
Com a expert en la cuina voldria que em recomanés com fer més portadora aquesta sensació, en ocasions com avui, que m’ha faltat la meva dosis d’infusió nocturna.

Agraeixo d’antuvi les seves recomanacions que seran ben rebudes.

Xavi - 2 Setembre 2011

Estimadíssima i apreciada Sra. Vidal,

Assaborint una tassa de té especiat, beuratge que em porta sabors exòtics de terres llunyanes i aromes de les que em parla, estic en disposició d’atendre la seva demanda. Com que per a mi, lleial i abnegat servidor seu, els seus desitjos es converteixen en inquietuds que s’han d’atendre al moment, he posat a la seva disposició les mesures exactes per a preparar una deliciosa pasta de crêpes per tal que les pugui gaudir amb les persones que més s’estima, entre les quals em plauria poder reclamar una petita porció.

Podrà llegir la recepta amb un simple i ràpid toc de dit al damunt d‘aquesta paraula, pel fat vinculada al seu destí com els camins que passegem des del nostre Fructidor .

Seu, l’aviso que, com sempre, hi ha més del que es veu!

10. nativitat vidal - 2 Setembre 2011

Bona tarda Sr.Roset,

voldria demanar-li si us plau, amb la disponibilitat de la seva agenda, publiqui la recepta per a fer una bona crêpe!
Tot i ser una recepta francesa on la passió de la llengua oral es manifesta en bona companyia, s’enriqueix amb un toc català genuí de la nostra collita i accent propis.
Les crêpes ja siguin ensucrades, amb canyella o amb un bon rom cremat són sempre un plaer pels llavis delerosos de sensacions cremoses i calentes.

Espero l’exactitud de les seves dosis per a preparar-ne!

Agraeixo d’antuvi les seves recomanacions

La seva aprenent més fervent!

Xavi - 30 Agost 2011

Estimada sra. Vidal,

Per la informació que ha arribat fins a les meves humils orelles, aquesta llegenda de la que vostè parla, no és tal, sinó un paratge ben cert. En aquest Refugi, en terra d’homes rudes, de rossos reis, s’hi cuina la més excelsa de les escudelles que mai s’han remenat. I és l’estima i no altra cosa l’ingredient que la fa sublim.

Serà per a mi un gran plaer i honor de convidar-la a menjar tanta escudella com desitgi, sense por a males digestions, ja que en aquest mateix Refugi no hi ha temps que passi ni distàncies a recórrer, ni molt menys indisposicions inoportunes.

Sigui tan amable de prendre nota, si li plau. El trobarà en una nova vila on s’hi conjuga la sal del mar i l’olor de la terra en una salsa vermella. Però atenció, que el color no la faci confondre amb una altra vila, aquesta franca, pels carrers de la qual hi corre la sang dels ceps. Busqui al florentí fundador de la congregació de l’oratori. Ell la sabrà guiar 28 cops en 2 passes.

Sempre seu,

11. Nativitat Vidal - 30 Agost 2011

Benvolgut Sr. Roset,

una llegenda catalana assegura que hi ha un Refugi als Pirineus, on amb un caliu de brases perennes, s’hi cuina una escudella d’aquelles de fer xup-xup a poc a poc, i on l’ingredient màgic és l’estima de qui remena !

Voldria si us plau, m’informés d’on puc gaudir d’aquest plaer un cop passada la Diada, Festa on tot bon català ha de menjar com cal!

La seva més fervent seguidora i li agraeix d’antuvi la informació.

Xavi - 22 Agost 2011

Estimada sra. Vidal.

Sabors intensos i aromes del Penedès. Resto impacient per assaborir el que la seva terra ens pugui regalar al paladar. Mentrestant, anirem inventant una nova recepta de mil gustos esclatants.

12. Nativitat Vidal - 21 Agost 2011

Benvolgut Sr.Roset,

comentar que el maridatge de formatges de sabors intensos amb un vi negre d’aroma exquisit són garantia d’èxit culinari d’alt nivell.
Espero ál més aviat possible fer-li una demostració dels productes de la meva terra que espero li resultin atractius i sorprenents.

Nativitat Vidal, aprenent de sabors

Xavi - 18 Agost 2011

Estimadíssima sra. Vidal,

Ha estat un autèntic plaer per a mi poder experimentar tan alta gastronomia amb una persona de la seva categoria. Només em resta dir-li que quedo a la seva entera disposició per a qualsevol tast, banquet o maridatge del que poquem tornar a gaudir.

Seu,

Xavi Roset

13. nativitat vidal - 17 Agost 2011

Benvolgut Sr.Roset,

volia agrair públicament la demostració culinària i les atencions rebudes els darrers dies. Enfarinar-nos plegats ha estat una gran experiència i la combinació de sabors tot un descobriment pels sentits. Les seves receptes són d’una gran qualitat i la seva passió, atenció i dedicació en la l’elaboració són dignes d’admiració.

Nativitat Vidal ( la seva més fervent seguidora !)

Xavi - 9 Agost 2011

Benvolguda i estimada sra. Vidal,

Estic completament d’acord amb vostè, hi ha receptes que són per cuinar amb bona companyia i assaborir-les amb un bon vi.

Tinc una bona ampolla de vi i un sac de 5 quilos de farina esperant-la per fer realitat els nostres desitjos.

14. nativitat vidal - 9 Agost 2011

Benvolgut Sr.Roset,

la seva pàgina és un pou d’idees fresques i entretingudes aptes per a cuinar en qualsevol lloc del món.
Hi ha receptes que cal cuinar en bona companyia i compartir amb una bona copa de vi.
Espero que algun dia puguem plegar cuinats i enfarinar-nos fins a les orelles.
Nativitat Vidal

Xavi - 15 Març 2011

Elena, jo no diria benvinguda, diria Molt benvinguda!!!!

Gràcies pels comentaris.

15. elena Torrens - 14 Març 2011

No soc Vilanovina però m’agrada la ciutat. Ara gran, potsr massa gran, però amb el gustet encara de la gent de mar.
<Un besavi meu, para de la meva àvia materna, va ser carabiner de kles platges de Vilanova, l'àvia me'n parlava i jo vaig anar recrean dins meu ines imatges que ara res tenen a veura, però que si les van tenir cap allà els finals del 1800.

M'agrada aquesta Web, i trobo a faltar una mica més de moviment. Esperoo que seré benvinguda al vostre grup i podrem intercanviar opinions i moltes altres coses.

16. Mª Carme - 3 gener 2009

Hola Xavi,

Moltes Felicitats en el día del teu cumpleanys.
Ja, ja sé que es aquest diumenge però jo, estaré de viatge.

Una forta abraçada.
Mª Carme

¿ Tens galetes ?

17. Mª Carme - 24 Agost 2008

Hola Xavi,
ja sap que lo meu es escoltar musica.
Una abraçada

18. Oskar - 3 Agost 2007

Hola llibre de visites. Ja fa temps que em va comentar el Xavi que havia fet un bloc. De fet, des que vaig saber l’existència d’aquests quaderns m’ha semblat una cosa atractiva. Si, a més, és el d’un col·lega, doncs millor perquè puc ficar cullerada sense gaire miraments, jeje.
És més, no sé si ho sabeu però a cal roquetenc ja hi ha ordinador!!!! Oé, oé, és, certament, una fita històrica. Només heu de pensar que quan el vaig comprar també vaig adquirir un llapis d’aquests per traginar dades (pen drive crec que diuen els modernillos) i te la mateixa capacitat del meu antic ordinador. Però no ens desviem del tema, us volia dir que m’he comprat l’ordinador per anunciar-vos que quan tingui connexió a internet, suposo que al setembre o l’octubre, jo mateix penso fer un. I en bona part per culpa d’aquest bloc.
Llarga vida al bloc del Xavi!!
Salut!!

19. Rosetinha - 2 Agost 2007

Em sembla molt bé això del llibre de visites…j vull deixar la meva…

Quan el xavi em va dir que volia fer-se un bloc vaig pensar que era una rucada i no sabia perquè serviria, i ara després de tenir-lo en funcionament uns mesos, veig que està molt bé. Ell es desfoga i diu la seva, els altres (sobretot l’oskar) estem pendents del que publica i si s’escau fem el nostre comentari, i de vegades es convoquen sopars espontàniament, cosa que està molt bé…

Total, que ara sempre que puc entro al bloc i xafardejo… espero que vosaltres feu el mateix!!!

Hi ha veure si coneixem aquests guiris de…. ketunkyfriedchicken….


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: