jump to navigation

Sípia a la bruta

Continuant amb el receptari típic vilanoví, aquí tenim la famosa sípia a la bruta. Un plat tant senzill de cuinar com de menjar.

Ingredients (per a 4 persones):

El·laboració:

Primer de tot netegem la sípia. Hi ha qui diu que per fer sípia a la bruta no cal treure-li la pell, però jo ho faig. En reservem la melsa i tallem la carn a daus més o menys consistents.

Tot seguit tallem la ceba a julianes (no cal massa fina) i esmicolem el tomàquet en trossets. Ho tirem tot dins la cassola que haurem posat prèviament al foc amb un bon raig d’oli d’oliva. Aixafem els alls amb el ganivet i també els tirem. Remenem bé perquè tot agafi calor, afegim la melsa i la fregim, i ja hi podem tirar l’aigua fins que cobreixi.

Ho deixem coure durant ben bé 45 minuts. Quan en faltin 15 per la cocció hi afegim les patates trossejades. Tirem sal i tapem fins que les patates siguin ben toves. Deixeu reposar uns minuts i ja el podeu servir.

I ja està. Ja hem fet sípia a la bruta.

Consells: Tireu-hi aigua bona, no de l’aixeta. Si aixafeu els alls abans de tirar-los deixaran anar millor el seu aroma. Les patates s’han de trencar, no tallar, així deixen anar el seu midó i espessen una mica més el suquet. Aquest és un plat dels de sucar-hi pa, així que no deixeu que es quedi sense suc un cop hàgiu apagat el foc.

Què us sembla? Cuinareu aquest plat tan bo?

Comentaris»

Xavi - 15 Juliol 2010

Jordi, la melsa s’afegeix al sofregit, abans de tirar l’aigua, per donar-li el gust típic dels plats mariners amb sípia. Si trobes que el sabor és massa fort, no cal posar-hi melsa, només amb la sípia ja en tens prou per a fer un bon plat.

1. jordi - 15 Juliol 2010

i la melsa? per que la reservem..?


Deixa un comentari